01/11/2019

Ninouk

Mijn naam is Ninouk Hehenkamp en sinds een aantal jaar werk ik vanuit mijn eigen bedrijf als trainer/coach/therapeut binnen bedrijven en begeleid ik ook particulieren.

Zolang ik werk, nu ruim 18 jaar, ben ik gefascineerd door mensen. Als (fysio)therapeut ben altijd meer geïnteresseerd geweest in het verhaal achter de klacht, dan in de klacht zelf. Wat maakt dat een mens zich voelt en gedraagt zoals hij doet? En wat is er voor nodig dat de cliënt weer lekker in zijn vel komt te zitten en vol kan leven?

Toen ik 18 jaar was, veranderde mijn leven van het ene op het andere moment drastisch, doordat ik plotseling last kreeg van heftige paniekaanvallen. Van een stoere sterke, vrolijke 18-jarige, veranderde ik in een angstig, piekerend en altijd alert persoon. Deze paniekaanvallen heb ik 6 jaar gehad, totdat ik leerde om me over te geven aan mijn angsten. Dat is meteen ook het laatste moment geweest dat ik last heb gehad van paniekaanvallen. Door deze levenservaring heb ik aan den lijve ondervonden hoe het is om te kampen met een heftig, oncontroleerbaar gevoel in jezelf en wat dat met je hele persoonlijkheid doet.
Mede hierdoor heb ik veel opleidingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, om mensen (meer) in hun kracht te laten komen en ze te leren omgaan met nare, pijnlijke of belemmerende gevoelens.

Mijn werk is voornamelijk gebaseerd op de kennis, kunde en werkwijze van Piet Weisfelt, waarbij het lijfwerk en het bewust worden en doorbreken van oude patronen centraal staat, zodat de energie in jezelf en in contact met anderen weer te kan stromen.

Mensen waarderen mij om mijn enthousiasme, mijn empathie en luisterend oor, waardoor ze zich vertrouwd en veilig voelen. Mijn kracht om snel tot de kern te komen en mensen werkelijk te raken, maakt dat cliënten stappen kunnen maken om hun leven weer werkelijk te leven.

‘Op ’t ijs wil ik schaatsen
en zelf zien hoe lang het houdt.
Op ’t koord wil ik dansen
gevaarlijk dat laat me koud.
Ik ga voor geen risico’s opzij.
Mijn leven is van mij.’

Pia Douwes