21/04/2020

Voluit Leven!

De training Voluit Leven! Is een training die je (weer) in contact brengt met wat jij werkelijk bent en hoe je wilt leven. Afgezien van korte stukjes theorie bestaat de training voornamelijk uit ervaringsgerichte oefeningen vanuit verschillende invalshoeken, namelijk Emotioneel Lichaamswerk, systemisch werk, meditaties, visualisaties en ademwerk. De training bestaat uit 4 blokken van 2 dagen en in elk blok behandelen we een ander thema. De blokken zijn zowel als geheel als ook al losse trainingen te volgen.  

Nestgeuren 18 en 19 januari 2021: Deze training is bedoeld voor mensen die de manier waarop ze in het leven en in hun relaties staan willen verkennen. We onderzoeken die relaties en die momenten in je leven die niet lopen zoals je het zou willen. De ervaring leert dat de boodschappen en ervaringen die we van onze ouders hebben meegekregen onze gedragspatronen in het nu nog steeds voor een groot deel bepalen, meestal onbewust. Vaak zijn gedragspatronen zelfs generaties gebonden en blijkt het zeer bevrijdend die generaties onder de loep te nemen om hier werkelijk verandering in te kunnen brengen. Onbewust herhalen we ons verleden of doen we juist precies het tegenovergestelde, waardoor we uiteindelijk hetzelfde bereiken. Hoe meer we willen voorkomen ons verleden te herhalen, hoe groter de kans dat de patronen uit je leven zich herhalen. De nestgeuren zitten diep in ons systeem verankerd. Alleen door ons bewust te worden van deze nestgeuren, kunnen we andere keuzes gaan maken en de patronen doorbreken. Dit is waar we deze workshop mee aan de slag gaan.

De reis van de held 19 en 20 april 2021: In je leven kom je meerdere momenten tegen dat je voelt dat het oude bekende leven niet meer past. Ergens voel je in je lijf dat je het anders zou willen. Je huidige baan opzeggen om je droom te volgen, een reis te gaan maken, je relaties anders willen invullen etc. Je voelt een verlangen in je lijf, maar het voelt nog te spannend om het bekende achter je te laten en de sprong in het diepe te maken. Je laat je tegenhouden door innerlijke stemmetjes, laat je afleiden door allerhande zaken om je heen en uiteindelijk voel je je leeg omdat je weet dat je je bestemming niet leeft. Het maakt je onrustig, zelfs ontevreden. In de reis van de held gaan we op zoek naar wat jou tegenhoudt je volle potentie te leven. Aan de hand van lichaamswerk, visualisaties en inzichtgevende stukken theorie word je helder hoe jij zelf ervoor kunt zorgen dat je gaat staan voor waar jij voor op aarde bent gekomen: het leven van jouw persoonlijk bestemming

Dit is mijn grens 13 en 14 september 2021: Heb jij moeite met jouw grenzen te voelen en ze aan te geven? Met het herkennen van die momenten in een ontmoeting waarop je zou moeten zeggen dat het voor jou niet oké voelt? Dat je weet dat je eigenlijk ‘stop’ had moeten zeggen, maar dat je dat toch niet hebt gedaan? Of dat je ze zo uit, waardoor je niet bereikt wat je zou willen? Iedereen heeft grenzen maar vaak zijn we ons er niet (voldoende) van bewust. Daardoor wordt er regelmatig over onze grenzen gegaan zonder dat we dat ons echt realiseren. Het zijn vaak hele kleine momenten waar je snel overheen stapt en die je twee tellen later al weer vergeten bent. Ze lijken niet belangrijk, wekken hooguit lichte irritatie op. Je drukt de irritatie weg en denkt er verder niet meer over na. En uiteindelijk heeft dat grote gevolgen. Want de irritaties stapelen zich op in ons innerlijk en het kost ons vervolgens veel energie om dit binnen te houden. In deze workshop ga je op zoek naar jouw grenzen. Je leert hoe je ze tijdig kan herkennen en hoe je ze kunt aangeven zonder uit je slof te schieten. Ook ga je werken met boosheid die al lang in je lijf gevangen zit, zodat je levensenergie weer kan gaan stromen.

Intimiteit en seksualiteit 15 en 16 november 2021: Intimiteit is zelfonthulling, is optimale aanraking op de grens. Het vraagt van ons de bereidheid om echt contact te maken, met onszelf en met de ander. En van daaruit om ons te durven hechten, te durven verbinden, zonder onze eigenheid te verliezen. Om dat te kunnen is het noodzakelijk onszelf te kennen: wie ben ik als mezelf echt laat zien in deze ontmoeting? Durf ik mijn behoeftes te uiten en te volgen en durf ik ook af te grenzen in het contact met de ander? Want alleen als we echt werkelijk onszelf laten zien, kan intimiteit ontstaan en kan de seksuele energie gaat stromen.  We gaan in deze workshop aan de slag met het onderzoeken van jouw relatie met jezelf. Je gaat ervaren waar je jezelf inhoudt of welke boodschappen er in jouw lijf zitten en waardoor je jezelf niet volledig laat zien in contact met de ander. Je leert hoe energie weer kan gaan stromen als je echt in contact durft te gaan met alles wat je ervaart in je eigen lijf en vanuit daar met de ander. NB: Deze training is voor zowel mannen als vrouwen en zowel stellen als individuele deelnemers zijn welkom!

Praktische info:

LocatieLandgoed de Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum
Tijd: start om 10:00 uur, einde om 17:00 uur, de training is inclusief overnachting, diner en ontbijt.
Kosten: € 495,- excl. BTW (particulier tarief) en € 695,- excl. BTW (zakelijk tarief)
Trainers: Ninouk Hehenkamp en Annemiek Streng

Schrijf je nu in, klik hier!

“Als je opgroeit, zul je ontdekken dat je al leugens hebt verdedigd, jezelf al eens voor de gek hebt gehouden en het slachtoffer bent geweest van domheid. Als je een goede strijder bent, dan geef je jezelf niet de schuld, maar zorg je er ook voor dat je fouten zich niet herhalen.”

Paulo Coelho