01/11/2019

Training ‘Dit is mijn grens’

De training Emotioneel Lichaamswerk ‘Dit is mijn grens’ is een 2-daagse training, waar je leert waar jouw grenzen liggen, hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je op een gezonde manier conflicten kunt aangaan. Een training waar je op alle facetten in je leven zeer veel baat bij gaat hebben.

Heb jij moeite met jouw grenzen te voelen en ze aan te geven? Met het herkennen van die momenten in een ontmoeting waarop je zou moeten zeggen dat het voor jou niet oké voelt? Dat je weet dat je eigenlijk ‘stop’ had moeten zeggen, maar dat je dat toch niet hebt gedaan? Of dat je ze zo uit, waardoor je niet bereikt wat je zou willen? Iedereen heeft grenzen maar vaak zijn we ons er niet (voldoende) van bewust. Daardoor wordt er regelmatig over onze grenzen gegaan zonder dat we dat ons echt realiseren. Het zijn vaak hele kleine momenten waar je snel overheen stapt en die je twee tellen later al weer vergeten bent. Ze lijken niet belangrijk, wekken hooguit lichte irritatie op. Je drukt de irritatie weg en denkt er verder niet meer over na. En uiteindelijk heeft dat grote gevolgen. Want de irritaties stapelen zich op in ons innerlijk en het kost ons vervolgens veel energie om dit binnen te houden.

Gevolgen die kunnen ontstaan zijn onder andere: woede uitbarstingen, vermoeidheid, burn-out, depressie, oppervlakkige relaties of juist conflicten die niet functioneel zijn; kortom: de energie in je lijf en/of in de relatie met de ander(en) vermindert of slaat om is onverschilligheid, verwijdering, woede of angst. Of we ons er nou van bewust zijn of niet, in vriendschappen, opvoeding, je relatie, werken in teams, voor de klas staan, vergaderingen leiden of – bijwonen, verdelen van taken: bij alle vormen van samenwerking spelen onze grenzen een rol.

Het goede nieuws is dat je het (h)erkennen van je eigen – en andermans grenzen heel goed kunt leren en kunt oefenen. In deze workshop ga je met andere deelnemers op zoek naar jouw grenzen. Je leert hoe je ze tijdig kan herkennen en hoe je ze kunt aangeven zonder uit je slof te schieten. Verder leer je trouw te blijven aan je grenzen en hoe je op een functionele wijze conflicten kunt inzetten om het contact te verdiepen en versterken. Ook ga je werken met boosheid die al lang in je lijf gevangen zit, zodat je levensenergie weer kan gaan stromen.

De training is een intense, energiegevende en ervaringsgerichte training waar je veel handvatten en ervaringen aangereikt krijgt om het echte contact met jezelf en anderen te versterken en de energie weer kan stromen op alle vlakken in je leven.

Praktische info:

Locatie: Landgoed de Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum
Datum: 1 en 2 september 2020
Tijd: start 1 september om 10:00 uur, einde 2 september om 17:00 uur
Kosten: € 595,- excl. BTW (particulier tarief) en € 795,- excl. BTW (zakelijk tarief) De kosten zijn inclusief overnachting en eten en drinken.
Trainers: Ninouk Hehenkamp en Annemiek Streng

Schrijf je nu in, klik hier!

‘Wie goed met zijn boosheid om kan gaan,
vindt de liefde’

Piet Weisfelt

Ervaringen deelnemers: ‘De training heeft mij inzicht gegeven in mijn patronen en heeft mij een boel handvatten gegeven om in de liefdes-strijd in contact mijn grenzen aan te geven. Een stukje bewustwording, zelfkennis, nog meer echt leren voelen en focus op veranderingen in mijn eigen proces. Bij aankomst gaven Ninouk en Annemiek mij direct een veilig, warm en vertrouwd gevoel. Best spannend jezelf kwetsbaar opstellen met allemaal onbekende, maar die spanning viel vrijwel direct weg. Het was hard werken, heel hard werken. Maar wat ontzettend leerzaam. Het waren twee intense pittige dagen, maar als je jezelf volledig overgeeft ook op de momenten dat het heel ongemakkelijk voelt ga je vol persoonlijke inzichten, verlicht en met een boel handvatten naar huis. ‘ (Linda)

De training heeft mij heel veel gebracht. Mijn intrinsieke motivatie om grenzen aan te geven is gegroeid en daardoor ben ik stappen gaan ondernemen. Ik kies op een liefdevolle manier meer voor mezelf en probeer daarbij het denken voor de ander los te laten om zo zijn eigen grenzen aan te kunnen geven. Wat ik ook voel is een stuk bevrijding in mezelf. Dit voelt zo fijn dat ik echt wil bewaken dicht bij mezelf te blijven of als het even niet lukt wat meer tijd te vragen.  Mijn ervaring is dat ik 2 dagen met mezelf heb mogen werken met een fantastische groep om me heen waardoor er snel vertrouwen was gecreëerd. We hebben met elkaar veel oefeningen gedaan waardoor de spiegel van jezelf steeds werd voor gehouden en door de ander ook werd bekeken en je toelichting kreeg. We hebben elkaar geprikkeld, geïnspireerd en wakker geschud. We hebben echt contact met elkaar gehad en op een respectvolle manier grenzen aan gegeven en handvatten mee gekregen. Mijn zelfwaarde is enorm gestegen hierdoor.’ (Barbara)

Voor de training voelde ik angst, onzekerheid, te aardig zijn, geen echte grenzen kunnen en durven stellen, niet durven mij zelf te zijn en continu denken “wat vinden de anderen van mij” sterk naar voren. Ik durfde niet “Stop” te zeggen tegen anderen maar ook niet tegen mij zelf. Het leverde mij zoveel spanning op dat ik ontspanning in mijn lichaam niet meer kon voelen. Ik heb me toen ingeschreven voor de training Dit is mijn Grens. En ojee, wat had ik bij sommige oefeningen veel moeite. Mijn emoties speelden enorm mee. Heftig, maar ik had het zo nodig!! Met de diepgaande, liefdevolle, inlevende en krachtige begeleiding van Ninouk en Annemiek durfde ik wel te doorbreken. Ik kon mijn verborgen boosheid eruit gooien en voelen waar mijn echte kracht zit. Ongelofelijk, ik durfde mezelf te zijn!! En wat voelde ik me opeens vrij en ontspannen!! Nu in de praktijk, soms nog wel spannend, merk ik ook dat mijn gevoel anders begint te worden. Bij lastige momenten denk ik weer aan de cursus en probeer ik bewust het gevoel van de cursus toe te passen. Het voelt erg fijn om nu beter bij mezelf te kunnen blijven. Met de professionaliteit van Ninouk en Annemiek en ook de warme , liefdevolle en inlevende medecursisten voelde ik me heel erg op mijn gemak. Wat prachtig dat er zoveel fijne mensen zijn. En ik denk nog heel veel meer. Een hartelijk dankjewel aan jullie allen!!’ (Stephanie)

‘De training was voor mij echt een eyeopener, ik ben op de goede weg, heb nog een lange weg te gaan maar ben ook al van ver gekomen. Ik voel en weet nu dat ik bepaalde gesprekken echt moet gaan voeren, vanuit de liefdesstrijd..… nog niet meteen maar het gaat wel gebeuren… the only way is up… Ik vond het ongelooflijk spannend en eng, dit was echt enorm buiten mijn comfort zone maar ik vond het geweldig, het was zo bijzonder om met elkaar deze dingen te ervaren en voelen, wat je allemaal deelt met totaal onbekende, en hoe ver je komt als je vanuit je eigen kracht en gevoel gaat… echt geweldig… het was enorm heftig en confronterend maar ook zo ontzettend fijn en bevrijdend.’ (Sabine)

‘Door deze training heb ik ervaren hoe ik mijn kwetsbaarheid vol kan voelen waardoor ik met overgave kan ontvangen. Dit ervaar ik echt als een doorbraak. Door te verbinden vanuit deze kwetsbaarheid kom ik eindelijk echt in contact met mijn eigen verlangens, voel bewust mijn grenzen en kan me daardoor werkelijk verbinden met een ander. Ook heb ik in deze training geleerd hoe bevrijdend en voldaan het voelt om echt te vechten voor mijn grens. En dat in de strijd op mijn grens echt en intiem contact bestaat. Niet voor de grens, niet achter, maar er op. Daarbovenop heb ik geleerd hoe ontwapenend en onbegrensd effectief het voeren van een liefdesstrijd is. Dat ik niet bang hoef te zijn voor mijn eigen kracht, en de kwaliteiten heb om deze kracht veilig in te zetten. Tot slot voel ik me gedragen door een groter geheel, iets wat voor mij nu nog enigszins onbegrijpelijk is maar wel duidelijk diep van binnen steun en vertrouwen geeft om mijn eigen pad te gaan. Ik heb de training ervaren als heel afwisselend, zeer veilig, gesteund, positief uitgedaagd, dynamisch, een verademende balans tussen serieus en lachen, met humor en (zelf)relativering, krachtig, echte doorbraak, ontroerend intiem, gevoelig, met twee kanjers van trainers die buitengewoon complementair zijn aan elkaar en persoonlijke kwetsbare voorbeelden inbrachten ter illustratie.’ (Dirk Jan)