Workshop 'Omgaan met Emoties'

Hoe ga jij om met jouw 4 basisemoties, namelijk: je boosheid, je angst, je verdriet en je blijdschap? Herken je deze gevoelens in jezelf en kan je er zo mee omgaan, zodat je echt jezelf kan zijn en je energie kan stromen in jezelf en in contact met anderen?

In hoeverre ben jij je bewust van jouw emoties? En kan je ook zo met deze gevoelens omgaan dat ze je helpen? 

Ieder mens kent de vier basisemoties Boos, Bang, Bedroefd en Blij, van waaruit alle andere emoties uit voortvloeien.

Iedere emotie vraagt een andere benadering omdat iedere emotie weer een andere functie heeft. Iedere emotie heeft een positieve functie in ons bestaan en kunnen we op een gezonde of een ongezonde manier hanteren. 

Veel mensen hebben echter niet geleerd om op een functionele wijze om te gaan met hun emoties, waardoor ze er bang van worden, het wegstoppen of het op disfunctionele wijze inzetten. Zo kan een boos gevoel worden geuit door te gaan huilen of een angst worden geuit door boos te worden etc. 
Het gevolg is dat emoties zich gaan opstapelen en dat er klachten kunnen ontstaan zoals spanning, depressie, burnout, vermoeidheid etc of dat je je onbegrepen of alleen gaat voelen.

Tijdens de workshop ‘Omgaan met Emoties’ gaan we middels lichaamsgerichte oefeningen aan de slag. Je ervaart hoe je jouw emoties bewust kunt worden en hoe je ze zó kunt inzetten dat ze je telkens weer helpen om werkelijk jezelf te zijn en alle emoties vrijuit kunnen stromen. Een prachtige training die je veel inzichten brengt in het luisteren naar en handelen vanuit je eigen gevoel. 

De tweedaagse workshop, die ik ook met Willemijn Botermans geef,  is een vervolg op de Trainingscyclus 'van Overleven naar Leven', maar deze is ook zonder deze training te volgen.


Datum: 
27 en 28 september 2018

Tijd:
start 27 sept om 10u, einde 28 sept om 17u

Locatie:
Culturele Buitenplaats de Hoorneboeg, locatie in de Luwte
Hoorneboeg 5 in Hilversum

Kosten: 
Particulier tarief: 495,- euro ex BTW
Zakelijk tarief: 695,- euro ex BTW 
De kosten zijn inclusief overnachting, 2x lunch, 1x ontbijt, 1x diner, koffie, thee en snacks.