Emotioneel Lichaamswerk 'Vrouwenkracht'


De plek waar vrouwen echt tot rust komen, is bij vrouwen. Gesteund door andere vrouwen kan je als vrouw in contact komen met je innerlijke rust, je passie en je kracht, en kan je weer helemaal opladen. 

In de meest ideale situatie hebben een relatie met onze moeder bij wie we volledig kunnen steunen én bij wie we helemaal onszelf kunnen en mogen zijn. Nou is de relatie tussen moeder en dochter echter ook een uiterst kwetsbare, die bovendien lang niet altijd even vanzelfsprekend is. Er kunnen kwetsingen geweest zijn, de relatie kan kil en afstandelijk (geworden) zijn - of juist het omgekeerde -waardoor de dochter zich verstikt kan voelen, de relatie kan onveilig voelen, of mogelijk is je moeder niet meer in leven en is er überhaupt geen relatie meer. 

Op het moment dat je als dochter bent gestopt met steunen bij je moeder, dan is de kans groot dat je sowieso niet meer snel de neiging zal hebben om je te laten steunen door vrouwen. En dat is jammer, want precies op deze plek vinden we als vrouw onze echte rust en kracht, en komen we weer in contact met onze eigen kern. 

En in hoeverre ben je werkelijk losgekomen van je moeder? Als je kijkt naar je relaties, je werk, je seksualiteit, je normen en waarden, de omgang met je kinderen etc., ben je daarin werkelijk je eigen weg aan het gaan of volg je (vaak onbewust) het pad van je moeder?  Of misschien wil je juist uit alle macht niet op haar lijken, waardoor je precies het tegenovergestelde gaat doen - en ook daar nog steeds niet je eigen beweging maakt.

Tijdens de training Vrouwenkracht leer je weer hoe het is om te kunnen steunen bij vrouwen, zodat je weer tot rust kunt komen en je weer in contact komt met het vuur en het leven in je. En je leert je eigen weg te gaan vanuit jouw eigen innerlijk kompas: je eigen, diepe Vrouwenkracht.

We maken onder meer gebruik van emotioneel lichaamswerk, ademwerk, familieopstellingen, meditaties en rituelen.


Datum:        13, 14 en 15 januari 2020
Trainingstijden: start 13 jan om 13u, einde 15 jan 17u
Locatie:       Landgoed de Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, Hilversum
Trainers:      Willemijn Botermans, Ninouk Hehenkamp
Kosten:       595,- excl. BTW