Transformational Bodywork - drieluik (1)


Transformatie vindt alleen plaats in het lijf. Ons lijf is zoveel méér dan alleen een lichaam. Alle ervaringen die we in ons leven opdoen, worden opgeslagen in ons lijf. Niets voor niets wordt wel gezegd: “The body remembers”. Onze hersenen sturen weliswaar ons lichaam aan, maar ons lijf onthoudt hoe we dat doen. 

In deze drie workshops - die ook individueel te volgen zijn - leren deelnemers om weer in contact te komen met hun lijf, hun hoofd en hun hart, en zich bewust te worden van alle daarin opgeslagen emoties. Met behulp van gericht emotioneel lichaamswerk (o.a. technieken van ademwerk, beweging, systemisch werk, meditatie en ervaringsgericht lijfwerk) wordt zo de basis gelegd voor diepe transformatie.

Transformational Bodywork - 1: Lijf & Emoties

Ons lijf onthoudt alles wat we ervaren in het leven. Een belangrijk aspect dat wordt onthouden, zijn onze emoties. Alle emoties zitten letterlijk in ons lijf. Wie kent immers niet ‘ik heb een brok in m’n keel’, ‘dat is een pak van m’n hart’, of ‘er valt een last van m’n schouders’. Het lijf geeft ons letterlijk aan welke emotie er speelt en waar.

Omdat emoties echter lang niet altijd prettig zijn om te voelen, hebben mensen de meest prachtige manieren gevonden om er niet mee te hoeven dealen. Ons lijf heeft onbewust patronen ontwikkeld die ons weliswaar helpen om de nare gevoelens niet te hoeven voelen, maar die ons ook uit contact laten gaan met onszelf, onze potentie en onze innerlijke kracht.

In deze workshop gaan we aan de slag met de vier basisemoties: boosheid, blijdschap, verdriet en angst. Vaak hebben we geleerd om (een van) deze emoties weg te stoppen, of ze op een niet-functionele manier in te zetten. Dat gaat echter ten koste van het contact met onszelf, onze naasten en onze omgeving. Als we deze vier emoties op een juiste manier leren hanteren, zorgen ze voor innerlijke rust, kunnen we onze grenzen aangeven, laten we ons steunen en kunnen we vol leven. 

Datum:    26, 27, 28 maart 2019
Tijden:     
start 26 maart om 13u, einde 28 maart om 17u
Locatie:   Landgoed de Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, Hilversum
Trainers: Ninouk Hehenkamp & John van der Meij
Prijs:       € 595,- ex. BTW (particulier) / € 795,- ex. BTW (zakelijk).*

* Bij volgen van alledrie de workshops geldt een korting van € 135,- (dus € 1.650,- ipv € 1.785,-  voor particulieren en € 2.250,- ipv € 2.385,- voor zakelijke deelnemers)

           'Don't try to become a Buddha, just be yourself. That is The Buddha'