Trouw blijven aan je eigen grenzen


Heb je moeite met grenzen aangeven? Met het herkennen van die momenten in een ontmoeting waarop je zou moeten zeggen dat het voor jou niet oké voelt? (of ‘stop’?). Het zijn vaak hele kleine momenten waar je snel overheen stapt en twee tellen later al weer vergeten bent. Maar de gevolgen ervan sla je op in je lijf.

Wanneer onze grenzen niet helder voor ons zijn en we daardoor over onze grenzen laten gaan, kost ons dat veel energie. Vaak hebben we dat niet eens in de gaten en weten we niet waar het plotselinge energieverlies vandaan komt.

In deze tweedaagse workshop ga je met andere deelnemers op zoek naar jouw grenzen. Je leert hoe je ze tijdig kan herkennen, hoe ze aan te geven zonder uit je slof te schieten en hoe grenzen te herkennen bij anderen. Verder leer je trouw te blijven aan je grenzen ook als iemand erover heen gaat. Door trouw te blijven aan je eigen grenzen groeit je zelfrespect. Dag 1 is overigens ook los te volgen.

Dag 1
Omgaan met grenzen
Om goed voor jezelf te kunnen zorgen is het belangrijk je eigen grenzen te weten.
Op de eerste dag van deze workshop ga je je eigen grenzen leren kennen. Je gaat aan den lijve ervaren waar jouw grenzen liggen. Hoe je een grens kunt voelen en hoe het voelt als je iemand vraagt daar niet overheen te gaan.

Dag 2
Omgaan met conflicten
Wat nou als iemand jouw grens niet respecteert? Als jouw ‘stop’ niet gehoord wordt?
Op de tweede dag ga je oefenen met conflicten. Je leert over gezonde boosheid en hoe je die in kunt zetten om je zelfrespect te behouden.

Locatie: Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9 in Haarlem
Datum: 5 november en 12 november
Tijd: 10-17u
Kosten: 125,- euro excl. BTW
Trainers: Ninouk Hehenkamp en Annemiek Streng

'Wie goed met zijn boosheid om kan gaan, vindt de liefde'
Piet Weisfelt