Training: ‘Dit is mijn grens’

De training Emotioneel Lichaamswerk ‘Dit is mijn grens’ is een 2-daagse training, waar je leert waar jouw grenzen liggen, hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je op een gezonde manier conflicten kunt aangaan. Een training waar je op alle facetten in je leven zeer veel baat bij gaat hebben.

Heb jij moeite met jouw grenzen te voelen en ze aan te geven? Met het herkennen van die momenten in een ontmoeting waarop je zou moeten zeggen dat het voor jou niet oké voelt? Dat je weet dat je eigenlijk ‘stop’ had moeten zeggen, maar dat je dat toch niet hebt gedaan? Of dat je ze zo uit, waardoor je niet bereikt wat je zou willen? Iedereen heeft grenzen maar vaak zijn we ons er niet (voldoende) van bewust. Daardoor wordt er regelmatig over onze grenzen gegaan zonder dat we dat ons echt realiseren. Het zijn vaak hele kleine momenten waar je snel overheen stapt en die je twee tellen later al weer vergeten bent. Ze lijken niet belangrijk, wekken hooguit lichte irritatie op. Je drukt de irritatie weg en denkt er verder niet meer over na. En uiteindelijk heeft dat grote gevolgen. Want de irritaties stapelen zich op in ons innerlijk en het kost ons vervolgens veel energie om dit binnen te houden.

Gevolgen die kunnen ontstaan zijn onder andere: woede uitbarstingen, vermoeidheid, burn-out, depressie, oppervlakkige relaties of juist conflicten die niet functioneel zijn; kortom: de energie in je lijf en/of in de relatie met de ander(en) vermindert of slaat om is onverschilligheid, verwijdering, woede of angst. Of we ons er nou van bewust zijn of niet, in vriendschappen, opvoeding, je relatie, werken in teams, voor de klas staan, vergaderingen leiden of – bijwonen, verdelen van taken: bij alle vormen van samenwerking spelen onze grenzen een rol.

Het goede nieuws is dat je het (h)erkennen van je eigen – en andermans grenzen heel goed kunt leren en kunt oefenen. In deze workshop ga je met andere deelnemers op zoek naar jouw grenzen. Je leert hoe je ze tijdig kan herkennen en hoe je ze kunt aangeven zonder uit je slof te schieten. Verder leer je trouw te blijven aan je grenzen en hoe je op een functionele wijze conflicten kunt inzetten om het contact te verdiepen en versterken. Ook ga je werken met boosheid die al lang in je lijf gevangen zit, zodat je levensenergie weer kan gaan stromen.

De training is een intense, energiegevende en ervaringsgerichte training waar je veel handvatten en ervaringen aangereikt krijgt om het echte contact met jezelf en anderen te versterken en de energie weer kan stromen op alle vlakken in je leven.

‘Wie goed met zijn boosheid om kan gaan, vindt de liefde’

Piet Weisfelt

Praktische info:

Locatie: Landgoed de Hoorneboeg: Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum
Datum: 11 & 12 april 2022 en 5 & 6 september 2022
Tijd: start om 10:00 uur, einde om 17:00 uur
Kosten: € 595,- excl. BTW (particulier tarief) en € 795,- excl. BTW (zakelijk tarief)
De kosten zijn inclusief overnachting en eten en drinken.
Trainers: Ninouk Hehenkamp en Annemiek Streng

Logo Ninouk

Contact
NINOUK
Email: ninouk@ninouk.nl
Telefoon: 06 19 86 42 83

 

Bezoekadres
Flow Plaza
Zaanenstraat 18 1 hoog
2022 CP Haarlem

Volg mij op social media