Training: ‘Omgaan met je emoties’

Ieder mens heeft emoties, maar begrijpen doen we ze vaak niet. De uitdrukking ‘overvallen worden door je emoties’ of ‘overmand worden door je emoties’ verwoorden dat heel mooi.

Cliënten die voor het eerst bij mij komen zeggen vaak: ‘ik voel niks’. Iedereen kan echter emoties voelen, maar vaak hebben we geleerd om ze weg te stoppen of er niet goed naar te luisteren.

Ieder mens kent vier basisemoties: bang, boos, bedroefd en blij. Hieruit vloeien alle andere emoties voort. Iedere emotie heeft een eigen functie om in een bepaalde behoefte te voorzien. Zo voelen we ons verdrietig om ervaringen te verwerken en onze wonden schoon te wassen. Zo hebben we onze boosheid gekregen om onze grenzen aan te geven. En zo hebben we de emotie bang gekregen om adequaat te reageren op reëel gevaar.

Iedere emotie heeft dus een positieve functie in ons bestaan. Alleen hebben we niet altijd geleerd er op een gezonde manier mee om te gaan. En dus voelen we dan vaak maar liever helemaal niets of gaan we niet adequaat met emoties om: we worden boos om ons verdriet af te dekken of angstig om de boosheid niet te ervaren. Met als gevolg: stress, depressie, burn out, vermoeidheid of agressie.

In de workshop omgaan met je emoties leer je jouw emoties bewust te worden, ze uit elkaar te houden én je leert de functie te begrijpen. Tot slot leer je ze zó in te zetten dat ze je helpen om jezelf te zijn.

Dit doen we aan de hand van lichaamsgerichte oefeningen, stukken theorie, ademwerk en meditatie.

Life begins at the end of your comfort zone

Neale Donald Walsch

Praktische info:

Locatie: Landgoed de Hoorneboeg: Hoorneboeg 5, 1213RE Hilversum
Datum: wordt nog bekend gemaakt
Tijd: wordt nog bekend gemaakt
De training is inclusief overnachting, diner en ontbijt en lunch op dag 2.
Kosten: 595,- EUR ex btw (particulier tarief) 795,- EUR ex btw (zakelijk tarief)

Trainers: Ninouk Hehenkamp en Annemiek Streng

Logo Ninouk

Contact
NINOUK
Email: ninouk@ninouk.nl
Telefoon: 06 19 86 42 83

 

Bezoekadres
Flow Plaza
Zaanenstraat 18 1 hoog
2022 CP Haarlem

Volg mij op social media