Bindingsangst en Verlatingsangst

Datum training

16/01/2023

Tijd training:

10:00

Locatie training:

Landgoed de Hoorneboeg

De manier waarop we ons kunnen hechten, komt voort uit de ervaringen die we in ons leven hebben opgedaan. Het zijn de levenslessen uit ons gezin van herkomst die we al vanaf onze vroegste jeugd hebben meegekregen. Vanuit deze (veelal onbewuste) ervaringen ontwikkelen we hechtingspatronen, die wel diep in ons lijf hebben opgeslagen. Onbewust – en vaak onbedoeld – zetten we deze patronen steeds weer voort.

Als je veilig gehecht bent, zal je onbewust precies datgene doen waardoor de liefde vrij en onbelemmerd kan stromen, zonder dat je je vastklampt aan de ander. We kunnen ons dan vrij verbinden en hechten aan de ander. Vaker gebeurt het echter dat bepaalde levenservaringen hebben geleid tot het ontstaan van afwijkende hechtingspatronen, in de vorm van bindings- of verlatingsangst. In dat geval kunnen jouw hechtingspatronen je tegenhouden om een langdurige liefdevolle relatie te laten ontstaan of te behouden.

Zo hebben veel mensen ooit op een diepe laag besloten zich niet meer echt te verbinden, uit angst zichzelf of de ander te verliezen. Deze bindingsangst zorgt er steeds weer voor dat we mensen op afstand houden, terwijl we juist zo’n behoefte hebben aan verbinding. Anderen passen zich aan uit angst om gekwetst te worden. Ze klampen zich juist uit alle macht vast aan de ander, maar op een bepaalde manier verliezen ze daarmee het contact met zichzelf. Hierdoor ontstaat verlatingsangst.

Zowel bindingsangst als verlatingsangst maken het hebben van liefdevolle relaties uiteindelijk zeer lastig, maar… zeker niet onmogelijk.

Tijdens deze tweedaagse workshop word je je bewust van jouw hechtingspatronen en de gevolgen daarvan. Je leert hoe je op een functionele wijze kunt omgaan met jouw patronen en gevoelens. Je ervaart hoe het anders kan én hoe je dat kunt toepassen in jouw leven, zodat je je (weer) op een gezonde manier kunt hechten aan de ander: in verbinding zonder gebonden te zijn.

Prijzen zijn incl. BTW en inclusief overnachting, eten en drinken.

Inschrijven:

Inschrijven

Bindingsangst en verlatingsangst - 6 en 7 september 2022 Aantal tickets
Prijs per ticket:  725,00
Aantal: Totaal:

Locatie training:

Totaal aantal plaatsen: 22
  • Landgoed de Hoorneboeg
  • Hoorneboeg 5
  • Hilversum

Details Training

  • 16/01/2023 10:00   -   17/01/2023 17:00
Deel deze training
Voeg toe aan kalender