Pelgrimstocht – ‘De reis van de held’ – Santiago De Compostella

Datum training

01/09/2024

Tijd training:

08:00

Locatie training:

Santiago De Compostella

We kennen allemaal wel die momenten dat we voelen dat ons oude en bekende leven ergens wringt. Diep van binnen voelen we dat we het anders zouden willen. Maar hoe dan? Een baan opzeggen, een (wereld)reis maken, relaties anders invullen, gaan doen wat jij nou echt wilt? En wat voor onbekends wacht je dan? Durf je jouw innerlijke verlangen te volgen, zonder te weten wat dat precies gaat opleveren?

Het vergt moed om jezelf los te breken uit je veilige leventje en een nieuwe stap te zetten. Om werkelijk die stap te kunnen zetten, heb je een uitdaging aan te gaan. Deze reis en uitdaging in het leven is beschreven door Joseph Campbell, genaamd ‘De reis van de Held’. Hij ontdekte universele stappen in bijna ieder heldenverhaal.

Dat heldenverhaal zit in ons allemaal, ook in jou.

Tijdens deze reis ga jij jouw heldenreis letterlijk en figuurlijk aan door een week de Pelgrimstocht te wandelen en jouw thema’s te onderzoeken.

Deze keer loopt de reis van Santiago de Compostella naar Finisterre, wat letterlijk ‘het einde van de wereld’ betekent. Tevens is dit ook het officiële eindpunt van de Pelgrimsroute Camino de Santiago.

De Romeinen geloofden dat Finisterre ‘de deur naar de andere wereld’ was, aangezien ze daar de zon in de Atlantische Oceaan zagen verdwijnen. Als symbool voor vernieuwing van het leven, zou het aanschouwen van de zonsondergang als een wedergeboorte zijn. Traditioneel gezien is de tocht van Santiago naar Finisterre dan ook een reis om een nieuwe stap te maken in jouw leven.

Om groei in gang te zetten en nieuwe deuren te openen, moet je grenzen verleggen en loslaten wat je tegenhoudt. Afgezien van de fysieke uitdaging die je deze week aan zult gaan in de vorm van het wandelen, krijg je elke dag oefeningen, meditaties en opdrachten aangereikt om jouw persoonlijke reis van de held te maken op het gebied van het thema of de vraag die er in jou speelt.

Welk doel je ook hebt en welke intentie er in je leeft, het lopen van een pelgrimsroute brengt je altíjd iets. Het dag in dag uit onderweg zijn, het van een afstand kunnen kijken naar je eigen leven, de stilte en het volledig één zijn met de natuur, zorgt ervoor dat je weer in contact komt met je lijf, je innerlijke stem en je verlangen. Deze ervaring wordt versterkt door de persoonlijke oefeningen en opdrachten die je meekrijgt.

Want je moet het zélf doen. Maar je hoeft het niet alleen te doen.

Samen met een aantal medereizigers maak jij een week lang een reis naar jezelf. Puur al jouw bekende leven een week achter je laten en in het vliegtuig stappen is een eerste stap. Van Santiago wandel je vervolgens dagelijks (gemiddeld 18 km) door de ruige natuur, de idyllische dorpjes over prachtige en wegen en paden. De reis naar Finisterre is een stuk rustiger dan de routes die naar Santiago leiden, waardoor je nog meer kunt genieten van de rust en stilte om je heen. Na 5 dagen wandelen kom je uiteindelijk aan bij het einde van de wereld; Finisterre.

Naast het vieren van deze overwinning sluiten we de training af met een ritueel om dat wat niet meer dient los te laten en een nieuwe start te maken in jouw leven.

Met een rugzak vol inzichten, besluiten en ideeën reis je via Santiago weer terug naar jouw leven in Nederland.

Bij deze alvast de praktische informatie. De verdere informatie ontvang je na inschrijving.

 

Algemene informatie:

 • 7 dagen accommodatie met ontbijt
 • Startpunt reis: Santiago de Compostela (Spanje)
 • Eindpunt wandeltocht: Finisterre
 • Duur: 8 dagen – 7 nachten
 • Totale afstand: 87 km, verdeeld over 5 wandeldagen

 

Programma: 

Dag 1: Aankomst in Santiago de Compostella, overnachting in hotel
Dag 2: Start training, (zelfstandig) verkennen van de stad en gezamenlijk diner
Dag 3: Begin wandeltocht Santiago de Compostella – Ponte Maceira 17 km
Dag 4: Ponte Maceira – Santa Marina 24 km
Dag 5: Santa Marina -Oveiroa 15 km
Dag 6: Oveiroa – Cee 19 km
Dag 7: Cee – Finisterre 16 km
Dag 8: Gezamenlijke terugreis naar het vliegveld van Santiago en afsluiting training

 

Dagindeling:

Nadat je zaterdag bent aangekomen in Santiago en je een nacht hebt doorgebracht in je hotel, starten de we volgende morgen met de training. Hier ontmoet je je reisgenoten, deelt iedereen zijn doel of vraag en krijg je de eerste opdracht mee voor jouw persoonlijke reis van de held. Overdag heb je de tijd om deze bruisende stad te leren kennen en de bekende kathedraal te bezoeken. ’s Avonds ontmoeten we elkaar weer tijdens het diner om ervaringen te delen van de dag en je voor te bereiden op de wandeltocht die de volgende ochtend van start gaat.

De volgende ochtend starten we met een gezamenlijke check-in en doen we oefeningen of meditaties om je voor te bereiden op de volgende stap in jouw proces. Na deze check-in begint je dagelijkse wandeltocht, die je grotendeels alleen en soms ook samen zult afleggen. De route is goed gemarkeerd en je krijgt bovendien een routeboek, waardoor het makkelijk is om deze tocht alleen te wandelen.

Aan het eind van de middag komen we weer bij elkaar in het hotel om ervaringen te delen en de training voort te zetten. Waar nodig kunnen er ook persoonlijke gesprekken zijn, om jouw reis eventueel bij te sturen. We eten met elkaar in een plaatselijk restaurant en daarna heb je een avond voor jezelf.

 

Voor wie:

Deze reis is voor iedereen die letterlijk en figuurlijk een stap in het onbekende wil maken. Voor mensen die behoefte hebben aan me-time in combinatie met fysieke beweging en natuur. Voor mensen die het fijn vinden om een eigen reis te maken, maar wel onderdeel willen uitmaken van een groep. Voor mensen die uitgedaagd en gesupport willen worden in het maken van een persoonlijke nieuwe stap in hun leven. Aangezien je gemiddeld 18km per dag loopt, is het ook belangrijk dat je fit genoeg bent om deze tocht te kunnen maken.

 

Prijs:

€1687 incl BTW (in 1-persoonskamer)
€1349 incl BTW pp (in 2-persoonskamer), (Voor een tweepersoonskamer is echter beperkte beschikbaarheid. Informeer daarom even vooraf bij ons of deze nog beschikbaar is. We zoeken dat graag voor je uit.)

 

Inbegrepen:

 • Begeleiding tijdens de hele reis door Janneke Kelderman en Ninouk  Hehenkamp
 • 7 dagen accommodatie met ontbijt
 • Telefonische ondersteuning voor noodsituaties 24/7
 • Routeboek in het Nederlands van de etappes met tips, kaarten en gedetailleerde informatie over de weg
 • Transfer van Finisterre terug naar Santiago de Compostella

 

Niet inbegrepen:

 • Drankjes of snacks onderweg
 • Lunch en diner
 • Retourvlucht Amsterdam – Santiago

 

Mogelijkheid om bij te boeken:

 • Vervoer bagage tussen de accommodaties €48,-

 

Vlucht:

Voor het boeken van een ticket adviseren we een retourvlucht Amsterdam-Santiago te nemen die je kunt boeken via Skyscanner. Zodra we jou hebben bevestigd dat de reis definitief doorgaat kan je je vlucht boeken.

Boek pas de vlucht zodra de factuur is betaald.

 

Inschrijving

 

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@ninouk.nl.

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, laten we je dat gelijk weten en ontvang je ook de factuur. Na betaling van je factuur is je deelname definitief en kan je je vlucht boeken.

Hieronder lijkt het alsof er geen plaats meer is, maar dat is echter niet zo. We hebben momenteel de automatische boeking optie uitstaan.

 

In 2024 gaan we deze reis weer aanbieden in september. De exacte data staan vanaf september 2023 op de site.
Tevens bieden we volgend jaar nog 2 keer een reis aan naar Santiago, namelijk in april en juni 2024. Alle drie de reizen hebben als thema ‘de reis van de held’. Het accent ligt echter iedere keer weer anders en ook lopen we steeds een nieuwe route.
Ook dit staat sept 2023 op de site.
Geen plaats beschikbaar
Totaal aantal plaatsen: 0
 • Santiago De Compostella
 • Spanje

Details Training

 • 01/09/2024 08:00   -   08/09/2024 20:00
Deel deze training
Voeg toe aan kalender