Een tijd geleden kreeg ik een appje van een oude bekende van mij.

Hij vroeg me of ik zin had om te gaan wandelen en weer bij te praten.

Mijn hoofd zei eigenlijk direct nee. Ik had een veel te volle agenda, ik had niet eens tijd om mijn goede vrienden te zien, dus waarom zou ik dan met hem afspreken in mijn beperkte vrije tijd?

En toch voelde ik in mijn lijf dat iets in mij me vertelde dat ik wel had te gaan.

Ook al had ik geen idee waarom mijn lijf me dit vertelde en wat het me zou brengen, besloot ik te luisteren naar mijn buikgevoel. 

Vooral omdat het precies dit buikgevoel is wat mij zoveel moois heeft gebracht de afgelopen jaren.

Tijdens de wandeling vertelde hij over zijn ervaringen met truffels en hoeveel hem dit had gebracht. 

Wéér begon mijn lijf te spreken en voelde ik dat er iets ‘aan’ ging in mij toen hij begon over de truffels.

We spraken af dat hij mij een keer zou begeleiden tijdens een truffelceremonie.

Ik had nooit verwacht dat deze wandeling zou resulteren een totaal nieuwe ontwikkeling in mijn werk, maar ook wat een heling deze truffels mij hebben gebracht sindsdien!

Meer en meer luister ik naar wat mijn buikgevoel me vertelt en durf ik in de stroom te stappen, zonder dat ik weet waar ik uit ga komen.

En ook al is deze stroom soms uitermate spannend en ongemakkelijk, ik heb ook ervaren dat precies daar de levensenergie gaat stromen en er dan nieuwe mogelijkheden ontstaan die je met je hoofd nooit had kunnen bedenken.

Zo sprak ik een paar weken geleden een client van mij. Ze vertelde dat ze net was ontslagen bij het bedrijf waar ze al jaren zo graag wilde werken, terwijl ze nooit precies had begrepen waarom ze dit wilde. Ze vertelde me dat ze bij dit bedrijf wel de liefde van haar leven had ontmoet waar ze nu mee ging samenwonen.

Haar verhaal raakte me enorm. Ook al was het ontslag niet fijn, haar buikgevoel om bij dit bedrijf te willen werken had haar wel geleid naar de ontmoeting met haar grote liefde.

Dat vind ik ook zo mooi aan het volgen van je innerlijke stem. We hoeven niet te weten waar het leven ons gaat brengen. We hoeven alleen maar onze innerlijke stem te volgen en de sprong in het onbekende te wagen. Het leven doet de rest. 

Hoe zit dat bij jou? Luister jij vaak naar jouw buikgevoel? Of laat je je meer leiden door de stemmen in jouw hoofd of de meningen van anderen?

Ik geloof oprecht dat als we deze innerlijke stem durven te volgen, dat het leven ons precies daar zal brengen waar jij voor geboren bent.