Ervaringen

“Ik vind het niet gemakkelijk om niet in mijn hoofd, maar in mijn lijf te zijn. Ik heb er veel over gelezen, weet er een boel van, maar dat helpt niks. Het gaat om doen en ervaren. Dat lukt me niet in mijn eentje, daar heb ik hulp bij nodig. Daarom ging ik de training Emotioneel Lichaamswerk bij Ninouk volgen. Het resultaat was geweldig, ik heb kunnen ervaren hoe ik echt ín mijn lijf kan zijn. Hoe ik vandaar uit contact met anderen kan hebben. Dat geeft zoveel rust en plezier! Ninouk begeleidt op een liefdevolle, stevige en veilige manier, die zorgt dat ik mijn stappen kan zetten. Je voelt dat ze doorleefd heeft wat ze in de training uitdraagt. Dat is zo sterk! De training heeft voor mij echt verschil gemaakt, dank je wel!”
Miriam coach (42)

“2 Jaar geleden heb ik de In Balans training gevolgd bij Ninouk, omdat ik in een burn out zat en de bedrijfsarts me hier naartoe had verwezen. Door de training leerde ik dat ik mezelf op de eerste plaats moest zetten, wat ik altijd wel wist, maar nu kon ik het ook echt voelen.Ik heb Ninouk ervaren als een zeer kundige en empathische trainer die precies de vinger op de zere plek kon leggen, waardoor ik zeer belangrijke stappen heb gemaakt.Ik heb geleerd om te gaan luisteren naar de signalen die mijn lijf geeft in plaats van ze te negeren. Mijn leven heeft hierdoor een totaal andere wending gekregen en is mijn burn out nu gek genoeg ook mijn grootste geschenk geworden.”
Mascha Visser (42)

“Vorig jaar ben ik naar Ninouk gegaan omdat ik last had van paniekaanvallen. Mede omdat ze ze zelf ook heeft gehad en de manier waarop Ninouk communiceerde, voelde ik me bij haar erg op mijn gemak en begrepen. Ninouk heeft me geleerd om met mijn aandacht bij mijn lichamelijke gewaarwordingen te blijven en juist door de paniek te gaan in plaats van er van weg te gaan. Ook al vond ik het in het begin heel spannend, ik merkte al snel dat mijn paniek als een golfbeweging opkwam en daarna weer zakte. Hierdoor heb ik in een paar sessies geleerd hoe ik met mijn paniekaanvallen om moest gaan en zijn ze er nu ook niet meer. Ik ben ontzettend blij dat ik deze sessies met Ninouk heb mogen ervaren!”
Simone de Wit (27)

“Ik ben bij Ninouk gekomen, omdat ik een gevoelsstoornis had en al jaren niet meer kon huilen, boos kon worden en ook niet meer kon genieten. Ninouk heeft me geleerd weer te voelen. Soms kon het zeker heftig zijn, maar het was ook zo nodig. Nu, een aantal maanden laten kan ik zeggen dat ik zo ontzettend dankbaar ben dat ik bij haar ben geweest. Ninouk heeft me op een liefdevolle en duidelijke wijze geleerd hoe ik weer contact kan maken met mezelf en ik kan weer genieten van dingen. Ik ben van een wandelend hoofd weer Suzanne geworden die kan voelen. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor en gun dit iedereen die moeite heeft om te genieten.”
Suzanne (38)

“De tweedaagse training Luisteren naar het Lijf is geweldig geweest voor mij en bevatte voor mij een zinvolle afwisseling van kennis en kunde, aangereikt via theorie en fysieke ervaringsoefeningen. Ik ervaar de aanpak van Ninouk als doortastend, vakkundig, gedurfd en oprecht. De training heeft mij geholpen nog meer voluit mijn emoties te erkennen, ermee te dealen en mijn eigen grenzen voorop te stellen. Mijn voelen, denken en doen zijn meer in lijn met elkaar hetgeen me energieker doet leven.”
Suzanne Niesten (41)

“Ik heb de training Emotioneel Lichaamswerk gevolgd bij Willemijn en Ninouk. Ninouk laat je zijn wie je bent en kijkt echt naar je. Ze laat iedereen in zijn waarde en alles mag er zijn! Aan het begin van de training kwam ik in een zware periode in mijn leven terecht, maar door de training ben ik daar doorheen gegaan en ben er sterker dan ooit uitgekomen.”
Patrick Leijdekkers (44)

“Ik ben zo blij dat ik de training Emotioneel Lichaamswerk heb mogen volgen bij Ninouk en Willemijn. Ik sta na deze dagen zo anders in het leven en mijn ogen stralen weer. Ik voel dat ik handvaten heb gekregen om mijn leven in positieve zin te beinvloeden en voel dat ik weer energie heb wat ik jaren heb gemist. Ik raad deze training aan iedereen aan die van overleven naar Leven willen.”
Sandra (43)

“Mijn maskers en tools, die ik inzette om letterlijk en figuurlijk te overleven, had Ninouk al snel in kaart gebracht. Alleen moest ik nog besluiten om die steen in mijn rivier te verleggen. Toen dat gedaan was kon ik mijn innerlijk kind omarmen en pas echt beginnen met mijn leven na 37 jaar. Ninouk is een uniek persoon met bijzondere kwaliteiten, die een zeer belangrijke schakel is geweest in mijn zoektocht naar mezelf. Dank voor dit bijzondere proces, dat ik mocht ervaren.”
Michel te Wierik (37)

“Wat een vakvrouw! Ninouk weet waar ze het over heeft en kan je werkelijk helpen en laat je niet wegkomen met mooie praatjes.”
Dirk (49)

“Ik was op zoek naar een leuke en inspirerende training voor mijn team en had al van meerdere kanten positieve verhalen gehoord over de training Managing Energy van Ninouk waar ik toen voor heb gekozen. Ninouk heeft haar reputatie meer dan waargemaakt. Door haar krachtige overkomen, haar duidelijke boodschap en haar lef om ook haar eigen kwetsbaarheid te delen wist Ninouk het hele team te openen, inspireren en confronteren, waardoor niet alleen de teamband werd versterkt, maar iedereen ook gemotiveerd was om stappen te ondernemen. Een grote aanrader voor alle teams die meer teamspirit en energie willen krijgen.”
Bas (47), Zorggroep Almere

“In de loop der jaren heb ik de nodige familieopstellingen bijgewoond, onder meer bij zeer ervaren trainers als Bouke de Boer (NTI-NLP), Johannes Schmidt (Aptitude Academy) en Wibe Veenbaas (Phoenix). Ninouk doet voor hen zeker niet onder qua vakkundigheid. Het belangrijkste verschil is echter dat waar anderen een geleerde theorie in de praktijk brengen, Ninouk het zelf met haar hele hart voorleeft. Met haar oprechte interesse in en liefde voor haar cliënten weet zij precies datgene te brengen wat nodig is om je hart te openen en om van overleven weer naar leven te gaan.”
Anoniem (42)

“Prachtig om in 5 trainingsdagen jezelf te leren kennen en zo te leren leven!”
Marina (39)

“Van Overleven naar Leven’ is een training waarvan ik overtuigd ben dat iedereen er een sterker en vooral mooier mens van wordt.”
Christien (huisarts)

“Over de training van Overleven naar Leven: Doen! Er gaat een nieuwe wereld open. Binnen in je huis en het huis is je lichaam. Hier heb ik stap voor stap geleerd hoe ik er nu zelf mee omga en waar ik mag en kan verbeteren. Ik voel me weer mens en weet dat ik er mag zijn.”
Raymond Lautenschutz

“Naast reguliere therapie word ik een aantal maanden ook gecoacht door Ninouk. Praten alleen werkt niet voor mij dus bij Ninouk doe ik oefeningen waardoor ik meer voel wat er gebeurt in mijn lijf als ik emoties ervaar. Ninouk straalt liefde, nabijheid en deskundigheid uit. Hierdoor vertrouwen gekregen om mij dus op te geven voor de training Uit je hoofd in je leven. 3 dagen vol intensieve, confronterende oefeningen met de uitdaging voor mij om vooral te voelen wat mijn lichaam zegt ipv wat mijn hoofd wil! Ik heb stappen kunnen zetten en wil ook verder met andere trainingen die Ninouk het komende jaar gaat geven samen met John en Willemijn. Dank lieve mensen.”
Saskia Oort