Pelgrimstocht – ‘De reis van de held’ – Santiago De Compostella

Datum training

01/06/2024

Tijd training:

16:00

Locatie training:

Santiago De Compostella

Diep van binnen kriebelt er iets dat zich los wil maken van het bekende leven wat je nu leidt. Je wilt een nieuwe stap zetten, je voelt een buikgevoel die je wilt volgen of misschien wil je gewoon even een weekje hebben uit je bekende leven om weer even helemaal bij jezelf te komen.

Maar hoe en wanneer dan? En wat levert dat dan op? Mijn zekerheid en bekende leven kan ik toch niet loslaten? Deze vragen en het ongemak dat ze brengen ken je maar al te goed. Ze houden je (tot nu toe) precies waar je bent…   

Om het leven echt op jouw eigen wijze te leven, heb je bereid te zijn om oude patronen los te laten die je tot nu toe vasthouden in het bekende.

Om werkelijk de stap in het onbekende te maken, heb je steeds weer contact te maken met de stem die leeft in jou en de angst en onzekerheid die je hierin tegenkomt onder ogen te komen.

De reis van de held is dan ook niet voor niets een reis waar moed voor nodig is.

Het accent van deze reis ligt op de testen en uitdagingen die je tegenkomt wanneer je luistert naar de stem van binnen en het onbekende instapt. Want hoe ga je om met de weerstand en tegenslag die je hierbij onherroepelijk tegenkomt? Voor jezelf gaan staan vraagt ook jezelf liefdevol kenbaar te maken, je grenzen aan te geven en je te verhouden met de buitenwereld.

Tijdens deze reis ga je die uitdaging dan ook letterlijk en figuurlijk aan: je gaat een week de Pelsgrimstocht naar Santiago de Compostella wandelen. Hierbij word je fysiek en emotioneel uitgedaagd, om alles wat je nodig hebt voor het maken van de stap in het onbekende naar boven te halen in jezelf en te dealen met alles wat je daarbij tegenkomt.

Je gaat ervaren dat je risico’s hebt te nemen als je echt trouw gaat worden aan wie jij echt bent en dat het precies deze stappen zijn die jou nog meer zelfliefde geven en jouw levensvuur versterken.

Iedere dag krijg je oefeningen, meditaties en opdrachten aangereikt om jouw persoonlijke reis van de held te maken op het gebied van het thema of de vraag die er in jou speelt. Tevens fungeert de groep voor jou als steun, bedding, klankbord en spiegel, waardoor je jezelf nog meer kunt ontmoeten in wie jij werkelijk bent.

Want je moet het zélf doen. Maar je hoeft het niet alleen te doen.

Welk doel je ook hebt en welke intentie er in je leeft, het lopen van een pelgrimsroute brengt je altijd iets. Het even afstand nemen van je eigen leven, het dag in dag uit onderweg zijn, de stilte en het volledig één zijn met de natuur, zorgt ervoor dat je weer in contact komt met je lijf, je innerlijke stem en je verlangen. Deze ervaring wordt versterkt door wat je aan persoonlijke oefeningen en opdrachten meekrijgt.

Deze reis daagt je uit om leiderschap te nemen in jouw eigen leven op persoonlijk, relationeel en zakelijk gebied. Hierdoor is deze training uitermate geschikt voor zowel persoonlijke als voor professionele groei.

 

Programma

Iedere dag starten we na het ontbijt met een gezamenlijke check-in en doen we oefeningen, lijfwerk of meditaties om je voor te bereiden op de volgende stap in jouw proces. Na deze check-in start je dagelijkse wandeltocht, die je grotendeels alleen zult afleggen. De route is goed gemarkeerd en je krijgt bovendien een routeboek, waardoor het makkelijk is om deze tocht alleen te wandelen.

Aan het eind van de middag komen we weer bij elkaar in het hotel om ervaringen te delen en de training voort te zetten. Waar nodig kunnen er ook persoonlijke gesprekken zijn, om jouw reis te ondersteunen. Iedere avond kan je ervoor kiezen of je alleen wilt eten of dat je met de groep wilt eten, dat is helemaal aan jou.

 

Route

De wandelroute loopt langs de laatste 123km van de Caminho de Santiago met de kathedraal in Santiago als eindpunt.  We starten in Portugal in het plaatsje Sarria en bewandelen de Camino Frances.  Je wandelt dagelijks gemiddeld 18 km, dus zorg ervoor dat je fit (genoeg) bent om van deze tocht een onvergetelijke reis van de held te maken!

 

Algemene informatie:

– Startpunt reis: Porto (Portugal)

– Startpunt wandeltocht: Sarria (Spanje)

– Eindpunt: Santiago de Compostela (Spanje)

– Duur: 8 dagen – 7 nachten

– Totale afstand: 123km, verdeeld over 6 wandeldagen

– Datum: 1-8 juni

(1 juni ontmoeten we elkaar om 16:00u in Porto. Het is dus aanbevolen om 1 juni redelijk vroeg te vertrekken vanaf Schiphol of een dag eerder aan te komen. Wij vliegen zelf al een dag eerder, namelijk op 31 mei om 12.30u met Transavia HV6004. Zaterdag 8 juni vliegen we terug om 20.55u van Porto naar Amsterdam met vluchtnummer HV6006. Als je een andere vlucht wilt nemen, houdt er rekening mee dat we 8 juni pas rond 16u weer in Porto zijn. Mocht je ook al eerder willen aankomen, dan is hotel Boa Vista een aanrader. Wij overnachten hier zelf ook al.)

– Prijs: €1575,- euro pp (in 2-persoonskamer), €1895,- (in 1-persoonskamer) incl BTW.

 

Inbegrepen:

– Begeleiding tijdens de hele reis door Janneke en Ninouk

– 7 dagen accommodatie met ontbijt

– Introductiebijeenkomst op de avond voorafgaand aan de eerste wandeling

– Dagelijks bagagevervoer

– Vervoer van Porto naar het startpunt

– Telefonische ondersteuning voor noodsituaties

– Pelgrim paspoort +schelp

– Routeboek in het Nederlands van de etappes

 

Niet inbegrepen:

– Vlucht Amsterdam – Porto

– Busreis van Santiago naar Porto (busticket ong 35,- bij vroegboeking) Info hierover ontvang je direct na aanmelding.

-Drankjes of snacks onderweg (reken op ongeveer 35,-euro per dag voor eten en drinken).

 

Dagindeling:

Dag 1: aankomst in Porto en transfer naar startpunt

Dag 2: Sarria-Portomarín 22,2 km

Dag 3: Portomarín – Palas de Rei 24,8 km

Dag 4: Palas de Reí – Melide 14,4 km

Dag 5: Melide – Arzúa 14,1 km

Dag 6: Arzúa – O Pedrouzo 19,3 km

Dag 7: O Pedrouzo – Santiago de Compostela 19,4 km

Dag 8: Gezamenlijke terugreis naar het vliegveld van Porto

 

Hier een filmpje over de reis:

In 2025 zullen we 3 reizen gaan organiseren. In april 2025 gaat de reis naar Santiago de Compostella. In juni 2025 zullen we de Dutch Mountain Trail gaan lopen. Tijdens deze reis maak je naast een 5-daagse wandeltocht ook nog een reis naar binnen met een truffelceremonie. In oktober 2025 organiseren we een laatste reis. Deze reis loopt langs de kust van Portugal. Alle drie de reizen gaan over het thema ‘De Reis van de Held’ en duren een week, met ieder een ander accent. Binnenkort komen deze reizen op de site te staan.

 

REVIEWS DEELNEMERS:

 

Het was een bijzondere reis met twee geweldige vakvrouwen die een prachtig programma verzorgde voor elke dag. Daardoor zakte ik in mijn lijf en kon ik dichter bij mezelf komen. Door de verdiepende vragen, meditaties en lichaamswerk kon ik mijn eigen reis maken. Er was een mooie afwisseling tussen samen en apart. Soms werd je wat aan je lot overgelaten en dat bevorderde ook autonomie. Aan de andere kant stonden bieden begeleiders ook klaar wanneer je ze nodig had.
Het heeft me een prachtige reis opgeleverd waarin ik een fijne versie van mezelf heb kunnen ophalen. Er was diepgang, lol, lichtheid en veel samen. Het was voor mij een geweldige vorm om thuis even alles los te laten, de zorgen van alledag daar te laten en door de fysieke beweging, het wandelen en het doel wat we samen hadden kon ik heel goed in het moment zijn.
Ik zou het zeker aanraden. Een prachtige vorm om
Tot bezinning te komen, jezelf op te halen in de bedding van een groep en twee top vakvrouwen!

(Hannah, 43jr)

 

Reis van de held is een belevenis op zich en een aanrader voor als je het leven wilt leven. Het heeft mij laten zien dat wanneer ik me bewust ben van wie ik ben, wat mij drijft, dat uitspreek en naar handel ik volop leef, geïnspireerd wordt, nieuwe mensen ontmoet en er veel liefde en warmte stroomt.

(Richard 49jr)

 

Wat een ongelooflijk prachtig avontuur hebben we beleefd met z’n allen. Onmogelijk om in n paar zinnen te beschrijven hoeveel dit met mij heeft gedaan en nog steeds doet. Verwachtingen had ik niet echt maar hoopte vooral dat ik over de helft zou kunnen komen. Nooit durven dromen dat ik t hele traject zou afleggen en dan al helemaal niet de manier waarop. Heb erg veel overwonnen en oud zeer mogen loslopen. Mede dankzij jullie voortreffelijke begeleiding en steun van de groep en t thuisfront die ik heb mogen ervaren. Mooie fijne inspirerende opdrachten maakten feest compleet. Zeer zeker aan te bevelen. Dank jullie voor jullie tomeloze inzet en lieve zorgen.

(Annemarie, 63jr)

 

Een unieke reis!

Het is geen wandelreis, het is geen groepsreis, het is geen retraite…

Het is een unieke reis, met twee unieke trainers, die hun zielsmissie hebben gevonden in het coachen van mensen! Dat doen zij op zo’n pure, eigen, ontwapenende manier, dat iedere deelnemer zich direct openstelt. Vervolgens gaat de energie stromen en is de liefde voelbaar. Ninouk en Janneke kunnen iedere groep, iedere deelnemer laten groeien, daar ben ik van overtuigd. Ik gun iedereen een reis als deze. De wereld wordt er echt een stukje mooier van!

(Femke, 44jr)

 

Het is zo bijzonder om een week lang alleen maar te wandelen. Zonder telefoon, zonder andere prikkels. Je bewust te zijn van hoe geconditioneerd je bent en hoe vrij je je kan voelen. Door de begeleiding en de groep, was het niet alleen fysiek een uitdaging, maar ook mentaal en emotioneel. Echt een prachtig cadeau aan mezelf.

(Nicolette, 46jr)

 

Wat een mooie reis was het die mij is overkomen! Op de wandeltocht had ik getraind, maar de tocht naar mezelf, naar het uit mijn hoofd en in mijn hart komen was en voelt nog steeds als een kadootje. De tocht/de reis van de held/de camino voelde mooi, ingewikkeld, lastig, emotioneel, maar zo bijzonder, dat ik die nooit had willen missen. Ook julie eigen open houding heeft hier veel aan bijgedragen; jullie waren echt onderdeel van de groep. De wandelingen in de verrassend groene natuur van Spanje vond ik ook een onmisbaar onderdeel. Al stappend kan je alles nog eens overdenken. Gelachen hebben we trouwens ook, het was zeker niet de hele tijd een serieuze boel. Ik koester zoveel warme herinneringen dat ik iedereen wel zo’n reis zou gunnen, met en olv jou en Janneke! Een dikke zoen van deze 70-jarige die zich zo warm opgenomen voelde door iedereen, ook was er soms een groot leeftijdsverschil.

(Christien, 71jr)

 

Ik heb mezelf ingeschreven voor de reis van de held omdat ik op zoek ben naar antwoorden op, zoals ik ze noem, levensvragen. De combinatie van het fysiek wandelen met m’n backpack op de schouders (je last dragen) en de coaching was voor mij een zeer goede combinatie om die vragen aan te pakken.
Alles mag en niets hoeft is zo’n beetje het motto van deze twee top coaches die zelf ook all the way gaan en dus echt in de groep staan. Samen lachen, samen huilen.
In de ochtend en avond een groep sessie waarin met bijvoorbeeld een meditatie of een fysieke oefening gevoelens en gedrag duidelijk worden gemaakt. Hoe typisch, in iedere groep sessie komt er wel een onderwerp aan bod waar je diezelfde dag of avond wat mee kunt doen. Waarmee je als het ware op onderzoek kunt in jezelf. Echt gaaf.
En dan de laats dag, als je weet dat je bijna in Santiago bent loop je als vanzelf: wat een feestje.
Op de terugreis besefte ik dat deze week het begin van mijn reis van de held was, die nog wel even gaat duren. Maar door dit begin heb ik ervaren en gevoeld waar de handvaten zitten om de reis voort te zetten.
Bon Camino!!

(Willem, 48jr)

 

Ik kijk terug op een geweldige week met 16 helden en heldinnen. Het was een prachtige, diepgaande, en fysiek uitdagende reis. Ik kan zeggen dat ik de beste versie van mezelf opnieuw heb ontdekt en heb geleefd tijdens de Reis van Held. Ninouk en Janneke hebben deze heel fijn begeleid. Krachtige, tot de essentie rakende oefeningen, die je innerlijk en letterlijk in beweging zetten, hebben deze coaches aangereikt. En ik heb sterk ervaren dat beiden coaches zo open staan voor jouw als deelnemer, zo bereid zijn om mee te reizen en mee te kijken naar ieders proces. Echt een grote aanrader als je echt even helemaal tot jezelf wilt komen. Mijn dank is groot!

(Margery, 43jr)

Training verlopen
Totaal aantal plaatsen: 20 (8 plekken over)
  • Santiago De Compostella
  • Spanje

Details Training

  • 01/06/2024 16:00   -   08/06/2024 14:00
Deel deze training
Voeg toe aan kalender