Pelgrimstocht – ‘De reis van de held’ – Santiago De Compostella

Datum training

13/04/2024

Tijd training:

16:00

Locatie training:

Santiago De Compostella

We kennen allemaal wel die momenten dat we voelen dat ons oude en bekende leven niet meer past. Ergens voelen we dat we het anders zouden willen. Een baan opzeggen, relaties anders invullen, een nieuwe wending nemen in je leven. Kortom: alles om maar écht jezelf te kunnen worden.

Maar om deze stap te kunnen maken, vraagt het om je gevoel te volgen, oude patronen te doorbreken en de stap in het onbekende te maken.

Dit is precies waar de ‘Reis van de Held’ over gaat.

Het accent van deze reis ligt op het contact maken met de stem die leeft in jou. Dit is de oproep tot avontuur.

Aan de hand van oefeningen, meditaties en lijfwerk word je steeds weer in contact gebracht met de oproep die leeft in jou. Het vergt moed om te luisteren naar deze stem en los te breken uit je veilige leventje.

Je leert contact te maken met wat jij van binnen nou echt wilt en hoe je om kunt gaan met de ongemakkelijke gevoelens die je hierbij zult tegenkomen. Je gaat ervaren dat je risico’s hebt te nemen als je echt trouw gaat worden aan wie jij echt bent en dat het precies deze stappen zijn die jou nog meer zelfliefde geven en jouw levensvuur nog meer laten branden.

Om werkelijk die stap te maken, betekent het ook dat je een uitdaging aan hebt te gaan. Tijdens deze reis ga je die uitdaging dan ook letterlijk en figuurlijk aan: je gaat een week de Pelsgrimstocht naar Santiago de Compostella wandelen. Afgezien van de fysieke uitdaging die je deze week aan zult gaan in de vorm van het wandelen, word je ook emotioneel uitgedaagd om jouw persoonlijke reis van de held te maken op het gebied van het thema of de vraag die er in jou speelt.

Welk doel je ook hebt en welke intentie er in je leeft, het lopen van een pelgrimsroute brengt je altijd iets. Het even afstand nemen van je eigen leven, het dag in dag uit onderweg zijn, de stilte en het volledig één zijn met de natuur, zorgt ervoor dat je weer in contact komt met je lijf, je innerlijke stem en je verlangen. Deze ervaring wordt versterkt door wat je aan persoonlijke oefeningen en opdrachten meekrijgt. Tevens fungeert de groep voor jou als steun, bedding, klankbord en spiegel, waardoor je jezelf nog meer kunt ontmoeten in wie jij nou echt bent.

Want je moet het zélf doen. Maar je hoeft het niet alleen te doen.

Deze reis daagt je uit om leiderschap te nemen in jouw eigen leven op persoonlijk, relationeel en zakelijk gebied. Hierdoor is deze training uitermate geschikt voor zowel persoonlijke als voor professionele groei.

 

Programma

Iedere dag starten we na het ontbijt met een gezamenlijke check-in en doen we oefeningen, lijfwerk of meditaties om je voor te bereiden op de volgende stap in jouw proces. Na deze check-in start je dagelijkse wandeltocht, die je grotendeels alleen zult afleggen. De route is goed gemarkeerd en je krijgt bovendien een routeboek, waardoor het makkelijk is om deze tocht alleen te wandelen.

Aan het eind van de middag komen we weer bij elkaar in het hotel om ervaringen te delen en de training voort te zetten. Waar nodig kunnen er ook persoonlijke gesprekken zijn, om jouw reis te ondersteunen. Iedere avond kan je ervoor kiezen of je alleen wilt eten of dat je met de groep wilt eten, dat is helemaal aan jou.

 

Route

De wandelroute loopt langs de laatste 115km van de Camino de Santiago met de kathedraal in Santiago als eindpunt.  We starten in Portugal in het plaatsje Valenca do Minho en bewandelen de Camino Portugues. Je wandelt dagelijks gemiddeld 20 km, dus zorg ervoor dat je fit (genoeg) bent om van deze tocht een onvergetelijke reis van de held te maken!

 

Algemene informatie:

– Startpunt reis: Porto (Portugal)

– Startpunt wandeltocht: Valenca do Minho (Portugal)

– Eindpunt: Santiago de Compostela (Spanje)

– Duur: 8 dagen – 7 nachten

– Totale afstand: 115km, verdeeld over 6 wandeldagen

– Datum: 13-20 april 2024

(13 april start de training om 16u in Porto bij Hotel Boa Vista. Het is dus aanbevolen om 13 april redelijk vroeg een vlucht te nemen vanaf Nederland of mogelijk wil je al een dag eerder aankomen, dat is helemaal aan jou. 20 april zijn we rond 14u weer in Porto.

– Prijs: €1475,- euro pp (in 2-persoonskamer), €1795,- euro (in 1-persoonskamer) incl BTW.

 

Inbegrepen:

– Begeleiding tijdens de hele reis door Janneke en Ninouk

– 7 dagen accommodatie met ontbijt

– Introductiebijeenkomst op de avond voorafgaand aan de eerste wandeling

– Vervoer van Porto naar het startpunt

– Telefonische ondersteuning voor noodsituaties 24/7

– Pelgrim paspoort +schelp

– Routeboek in het Nederlands van de etappes

– incl dagelijks bagagevervoer.

 

Niet inbegrepen:

– Vlucht Amsterdam – Porto retour. Deze dien je dus zelf te boeken op een voor jou gepast tijdstip. NB houd er rekening mee dat vanaf vliegveld Porto het ongeveer 30 min reizen is per taxi naar onze meetingpoint, ongeveer €15,-).

– Bus terug van Santiago naar Porto. (ongeveer €35,- bij vroegboeking).

– Drankjes of snacks onderweg (reken op ongeveer €35,-euro per dag voor eten en drinken).

 

Dagindeling:

Dag 1: Aankomst in Porto en gezamenlijk reizen we naar Valenca do Minho

Dag 2: Valença – O Porriño Afstand: 21 km

Dag 3: O Porriño – Arcade Afstand: 22 km

Dag 4: Arcade – Pontevedra Afstand: 13 km

Dag 5: Pontevedra – Caldas de Reys Afstand: 22 km

Dag 6: Caldas de Reys – Padron Afstand: 21 km

Dag 7: Padron – Santiago de Compostela Afstand: 25 km

Dag 8: Gezamenlijke terugreis naar het vliegveld van Porto

 

Hier een filmpje van de reis: 

 

 

REVIEWS DEELNEMERS:

 

Het was een bijzondere reis met twee geweldige vakvrouwen die een prachtig programma verzorgde voor elke dag. Daardoor zakte ik in mijn lijf en kon ik dichter bij mezelf komen. Door de verdiepende vragen, meditaties en lichaamswerk kon ik mijn eigen reis maken. Er was een mooie afwisseling tussen samen en apart. Soms werd je wat aan je lot overgelaten en dat bevorderde ook autonomie. Aan de andere kant stonden bieden begeleiders ook klaar wanneer je ze nodig had.
Het heeft me een prachtige reis opgeleverd waarin ik een fijne versie van mezelf heb kunnen ophalen. Er was diepgang, lol, lichtheid en veel samen. Het was voor mij een geweldige vorm om thuis even alles los te laten, de zorgen van alledag daar te laten en door de fysieke beweging, het wandelen en het doel wat we samen hadden kon ik heel goed in het moment zijn.
Ik zou het zeker aanraden. Een prachtige vorm om
Tot bezinning te komen, jezelf op te halen in de bedding van een groep en twee top vakvrouwen!

(Hannah, 43jr)

 

Reis van de held is een belevenis op zich en een aanrader voor als je het leven wilt leven. Het heeft mij laten zien dat wanneer ik me bewust ben van wie ik ben, wat mij drijft, dat uitspreek en naar handel ik volop leef, geïnspireerd wordt, nieuwe mensen ontmoet en er veel liefde en warmte stroomt.

(Richard 49jr)

 

Wat een ongelooflijk prachtig avontuur hebben we beleefd met z’n allen. Onmogelijk om in n paar zinnen te beschrijven hoeveel dit met mij heeft gedaan en nog steeds doet. Verwachtingen had ik niet echt maar hoopte vooral dat ik over de helft zou kunnen komen. Nooit durven dromen dat ik t hele traject zou afleggen en dan al helemaal niet de manier waarop. Heb erg veel overwonnen en oud zeer mogen loslopen. Mede dankzij jullie voortreffelijke begeleiding en steun van de groep en t thuisfront die ik heb mogen ervaren. Mooie fijne inspirerende opdrachten maakten feest compleet. Zeer zeker aan te bevelen. Dank jullie voor jullie tomeloze inzet en lieve zorgen.

(Annemarie, 63jr)

 

Een unieke reis!

Het is geen wandelreis, het is geen groepsreis, het is geen retraite…

Het is een unieke reis, met twee unieke trainers, die hun zielsmissie hebben gevonden in het coachen van mensen! Dat doen zij op zo’n pure, eigen, ontwapenende manier, dat iedere deelnemer zich direct openstelt. Vervolgens gaat de energie stromen en is de liefde voelbaar. Ninouk en Janneke kunnen iedere groep, iedere deelnemer laten groeien, daar ben ik van overtuigd. Ik gun iedereen een reis als deze. De wereld wordt er echt een stukje mooier van!

(Femke, 44jr)

 

Het is zo bijzonder om een week lang alleen maar te wandelen. Zonder telefoon, zonder andere prikkels. Je bewust te zijn van hoe geconditioneerd je bent en hoe vrij je je kan voelen. Door de begeleiding en de groep, was het niet alleen fysiek een uitdaging, maar ook mentaal en emotioneel. Echt een prachtig cadeau aan mezelf.

(Nicolette, 46jr)

 

Wat een mooie reis was het die mij is overkomen! Op de wandeltocht had ik getraind, maar de tocht naar mezelf, naar het uit mijn hoofd en in mijn hart komen was en voelt nog steeds als een kadootje. De tocht/de reis van de held/de camino voelde mooi, ingewikkeld, lastig, emotioneel, maar zo bijzonder, dat ik die nooit had willen missen. Ook julie eigen open houding heeft hier veel aan bijgedragen; jullie waren echt onderdeel van de groep. De wandelingen in de verrassend groene natuur van Spanje vond ik ook een onmisbaar onderdeel. Al stappend kan je alles nog eens overdenken. Gelachen hebben we trouwens ook, het was zeker niet de hele tijd een serieuze boel. Ik koester zoveel warme herinneringen dat ik iedereen wel zo’n reis zou gunnen, met en olv jou en Janneke! Een dikke zoen van deze 70-jarige die zich zo warm opgenomen voelde door iedereen, ook was er soms een groot leeftijdsverschil.

(Christien, 71jr)

 

Ik heb mezelf ingeschreven voor de reis van de held omdat ik op zoek ben naar antwoorden op, zoals ik ze noem, levensvragen. De combinatie van het fysiek wandelen met m’n backpack op de schouders (je last dragen) en de coaching was voor mij een zeer goede combinatie om die vragen aan te pakken.
Alles mag en niets hoeft is zo’n beetje het motto van deze twee top coaches die zelf ook all the way gaan en dus echt in de groep staan. Samen lachen, samen huilen.
In de ochtend en avond een groep sessie waarin met bijvoorbeeld een meditatie of een fysieke oefening gevoelens en gedrag duidelijk worden gemaakt. Hoe typisch, in iedere groep sessie komt er wel een onderwerp aan bod waar je diezelfde dag of avond wat mee kunt doen. Waarmee je als het ware op onderzoek kunt in jezelf. Echt gaaf.
En dan de laats dag, als je weet dat je bijna in Santiago bent loop je als vanzelf: wat een feestje.
Op de terugreis besefte ik dat deze week het begin van mijn reis van de held was, die nog wel even gaat duren. Maar door dit begin heb ik ervaren en gevoeld waar de handvaten zitten om de reis voort te zetten.
Bon Camino!!

(Willem, 48jr)

 

Ik kijk terug op een geweldige week met 16 helden en heldinnen. Het was een prachtige, diepgaande, en fysiek uitdagende reis. Ik kan zeggen dat ik de beste versie van mezelf opnieuw heb ontdekt en heb geleefd tijdens de Reis van Held. Ninouk en Janneke hebben deze heel fijn begeleid. Krachtige, tot de essentie rakende oefeningen, die je innerlijk en letterlijk in beweging zetten, hebben deze coaches aangereikt. En ik heb sterk ervaren dat beiden coaches zo open staan voor jouw als deelnemer, zo bereid zijn om mee te reizen en mee te kijken naar ieders proces. Echt een grote aanrader als je echt even helemaal tot jezelf wilt komen. Mijn dank is groot!

(Margery, 43jr)

Inschrijven:

Inschrijven Aantal tickets Prijs per ticket:
2 persoonskamer Geen plaats beschikbaar
0 plekken over
 1.475,00
1 persoonskamer
1 plekken over
 1.795,00
Aantal: Totaal:
Totaal aantal plaatsen: 12 (1 plekken over)
  • Santiago De Compostella
  • Spanje

Details Training

  • 13/04/2024 16:00   -   20/04/2024 14:00
Deel deze training
Voeg toe aan kalender