Van Overleven naar Leven

Datum training

04/09/2023

Tijd training:

10:00

Locatie training:

Landgoed de Hoorneboeg

Ken je het gevoel dat je steeds aan het overleven bent in plaats van dat je werkelijk leeft, hoe hard je je best ook doet? Deze training is een diepgaande, ervaringsgerichte training die jou aan den lijve laat ervaren wat jouw overlevingsmechanismen zijn en hoe je deze stap voor stap kan leren loslaten.

In deze training laten we je ervaren wie jij nou echt bent, leer je waarin jij jezelf onbewust belemmert en laten we je beseffen dat je keuzes hebt in je gedrag, zodat je weer voelt hoe het is om echt te leven.

Deze training is een onderdeel van een cyclus van 5 opeenvolgende (niet los te volgen) 1-daagse trainingen, te weten:

Dag 1: Uit je hoofd in je lijf 

In onze westerse maatschappij zijn we ontzettend goed geworden om ons hoofd te gebruiken. We zitten dagen achter de computer en verrichten veel denkwerk. Maar al dat denken heeft tot gevolg dat we soms vast komen te zitten in ons hoofd. We  raken verwijderd van wat ons gevoel ons eigenlijk zegt; worden als het ware ‘wandelende hoofden’. En hoewel dat in ons werk soms best nuttig kan zijn, hangt hier echter ook een prijskaartje aan. Want door niet te voelen, leef je eigenlijk maar half. En dat heeft gevolgen voor je relaties, je werk en de mate van plezier die jij kunt ervaren. Om echt te voelen dat je leeft, vraagt het om weer in contact te komen met je lijf, want dat is waar je gevoel wordt opgeslagen. Tijdens deze dag maak je letterlijk de reis van je hoofd naar je lijf. Je leert je weer bewust te worden van de signalen, neigingen en emoties die in jouw lijf aanwezig zijn en hoe je daar goed mee om kunt gaan.

Dag 2: Nestgeuren

In ons leven hebben we al jong gedragspatronen geleerd die zó zijn ingesleten dat ze onbewust zijn geworden. We noemen dit het levensscript. Eenmaal volwassen houden we deze patronen in stand: we vertonen steeds hetzelfde gedrag en dat leidt tot telkens dezelfde soort ervaringen. Vrijwel iedereen komt op een gegeven moment tot het besef dat bepaalde ongewenste situaties zich steeds maar herhalen in hun leven. En ook al wil je het anders, toch verval je steeds weer in diezelfde oude patronen. Door bewustwording hiervan kun je ze veranderen, en kan je jouw script als het ware  ‘herschrijven’ naar hoe jij het werkelijk wilt.

Dag 3: De kracht van je schaduw

Ken je het gevoel dat je bezig bent om bepaalde eigenschappen of gevoelens van jezelf weg te stoppen, te onderdrukken of je ertegen te verzetten? Dan ben je niet alleen. In íeder mens zit namelijk een schaduwkant verborgen. Je schaduwkant zijn die delen van je persoonlijkheid waar je moeite mee hebt, of die je niet wil laten zien. Niet aan de buitenwereld, en vaak niet eens aan jezelf. Delen als schuld, angst, haat, paniek, razernij en kwetsbaarheid, om er maar een paar te noemen. Hoe meer je je schaduwzijde onderdrukt, hoe meer deze kant het licht zal zoeken. Wegstoppen zal je dan ook negatief beïnvloeden in jouw leven, wat bovendien ook heel veel energie kost. Maar onze schaduw heeft ook een verborgen potentie. Het is een bron van kracht, energie en autonomie. Tijdens deze training leer je in contact te komen met je schaduwzijde, zodat je deze (tot nu toe) destructieve kant kan transformeren tot kracht, resulterend in werkelijke autonomie en afgrenzing met een open hart.

Dag 4: Kracht en Kwetsbaarheid

Als je jouw leven werkelijk voluit wilt leven, vraagt het om te gaan staan voor wie jij bent. Het vraagt dus om je volle kracht in te zetten, om te (kunnen) gaan voor datgene waar jouw hart ligt. Het vraagt om je grenzen aan te geven in contact met de ander. Daarnaast vraagt het ook om je hart open te houden en te laten zien welk verdriet, en welke verlangens, angsten, kwetsbaarheden er leven in jou, zodat de ander jou ook (weer) kan voelen, in zowel je kracht als je kwetsbaarheid. Vaak hebben we in ons leven echter ervaringen opgedaan waardoor we 1 of beide kanten niet meer kunnen of durven voelen of laten zien. Tijdens deze dag ga je ervaren hoe het is als beide kanten er vol mogen zijn.

Dag 5: Leven vanuit volle potentie

Wie ben jij als jij jezelf vol zou laten zien? Wat maak jij mogelijk wanneer je verantwoordelijkheid gaat nemen voor je eigen leven en gaat neerzetten wat voor jou belangrijk is? Om je echte potentie te leven, vraagt het om echt je eigen plek in te nemen; je laat jezelf helemaal zien in wie je echt bent en wat je wilt en je gaat voor datgene waar jij echt voor wilt gaan. Tijdens deze dag gaan we aan de slag het doorbreken van blokkades die jou belemmeren om je volle potentie te leven.

Data najaar 2023:
– 4 september
– 19 september
– 3 oktober
– 17 oktober
– 31 oktober

Prijzen zijn incl. BTW en inclusief eten en drinken.

Inschrijven:

Ticket type Aantal tickets Prijs per ticket:
Van Overleven naar Leven - Najaar 2023
 1.295,00
Aantal: Totaal:

Locatie training:

Totaal aantal plaatsen: 22
  • Landgoed de Hoorneboeg
  • Hoorneboeg 5
  • Hilversum

Details Training

  • 04/09/2023 10:00   -   31/10/2023 17:00
Deel deze training
Voeg toe aan kalender