Van overleven naar leven

Emotioneel Lichaamswerk ‘van Overleven naar Leven’ is een training van 5 dagen die zowel als geheel als los te volgen zijn. Elke dag heeft een eigen thema en je leert op diepgaand niveau stappen te maken om meer te voelen dat je leeft.

Ken je het gevoel dat je steeds aan het overleven bent en dat je niet het gevoel hebt dat je werkelijk leeft, hoe hard je je best ook doet? Deze training is een diepgaande, ervaringsgerichte training die jou aan den lijve laat ervaren wat jouw overlevingsmechanismen zijn en hoe je deze stap voor stap kan leren loslaten. In de training, die ik samen met Willemijn Botermans geef, laten we je ervaren wie jij ten diepste bent, ervaar je waarin jij jezelf onbewust belemmert en laten we je beseffen dat je keuzes hebt in je gedrag, zodat je weer voelt hoe het is om echt te leven.

‘You change your life by changing your heart’

Max Lucado

Deze training is een onderdeel van een cyclus van 5 opeenvolgende 1-daagse trainingen, te weten:

Dag 1: Contact en verbinding. In hoeverre is het voor jou lastig om goede relaties op te bouwen met mensen en om deze te onderhouden, hoe hard je je best ook doet? Om verbinding te kunnen maken met anderen, is het van belang dat je in contact kunt zijn met de ander én met jezelf. Hoe je contact maakt heeft te maken met jouw geschiedenis en patronen die daaruit zijn ontstaan. Het kan zijn dat deze patronen je blokkeren om echt contact te maken, waardoor er geen persoonlijk contact kan ontstaan en werkelijke verbinding uitblijft. In deze cursus leer je de ontmoeting met jezelf en anderen zodanig aan te gaan dat het tot verdieping leidt en de energie vrij kan stromen. Een belangrijke cursus die je in alle facetten van je leven kan gebruiken.

Dag 2: De kracht van je schaduw. Ken je het gevoel dat je bezig bent om bepaalde eigenschappen of gevoelens van jezelf weg te stoppen, te onderdrukken of je ertegen te verzetten? In ieder mens zit een schaduwkant verborgen. Je schaduwkant zijn die delen van je persoonlijkheid waar je moeite mee hebt en die je niet wil laten zien aan de buitenwereld, zoals schuld, boosheid, verdriet en kwetsbaarheid. Hoe meer je je schaduwzijde onderdrukt, hoe meer dit je negatief zal beïnvloeden in jouw leven en dit kost ook heel veel energie. Onze schaduw heeft een verborgen potentie: een bron van kracht, energie en autonomie. Tijdens deze cursus leer je in contact te komen met je schaduwzijde, zodat je deze tot nu toe destructieve kant kan transformeren tot werkelijke autonomie en afgrenzing met een open hart.

Dag 3: Rouw en rouwverwerking. Rouw heeft vele gezichten. Het verlies aan de dood of aan het leven zelf. Verlies van een dierbare of van een gezond lichaam, een baan, je gezin, je land van herkomst, heimwee om dat wat niet was, niet is en nooit meer komen zal. Rouwen is noodzakelijk. Zonder rouwen, kan je je niet opnieuw hechten. Ieder rouwt op zijn eigen manier. Daarbij hebben wij mensen elkaar nodig om ons gesteund en gerespecteerd te voelen. Tijdens deze intensieve training wordt persoonlijke rouwverwerking ondersteund met helende ervaringen.

Dag 4: Maskers. Ken jij de momenten dat jij een masker op zet en dat je niet weet hoe je dit masker af kunt zetten? Iedereen draagt in het dagelijks leven 1 of meerdere maskers om kwetsbaarheid te maskeren. Heel vaak zijn we ons hier niet van bewust. In deze training krijg je besef van jouw masker, jouw karakterstructuur en hoe deze maskerstructuren waarneembaar zijn in het lichaam en zijn energiehuishouding. Je leert wat hun kwaliteiten, vaardigheden en taken in het leven zijn en welke specifieke levensthema’s spelen rondom de verschillende maskers. Een prachtige training die je veel inzicht geeft in je eigen maskers en ook in de maskers van anderen.

Dag 5: Kracht en Kwetsbaarheid. Durf jij werkelijk in je kracht te gaan staan en durf je je tegelijkertijd kwetsbaar op te stellen? Persoonlijke groei begint in je lijf, in je hart. Deze dag ligt het accent dan op persoonlijke beweging en beleving, inzicht en actie. Actie in de vorm van boksen in een veilige omgeving. Waarom boksen? Boksen is een bijzonder effectieve manier om bloot te leggen volgens welke patronen je denkt, voelt en handelt. Je laat direct zien wie je bent, waar je kracht en kwetsbaarheid ligt, maar ook wat je blokkeert. Wanneer ben jij op je best? Hoe doorbreek je je blokkades? We laten het je graag ontdekken.

Praktische info:

Locatie: in Haarlem. Exacte locatie volgt nog. 

Training voorjaar 2021: In mei start een nieuwe reeks. 

Dag 1: 18 mei
Dag 2: 1 juni
Dag 3: 15 juni
Dag 4: 29 juni 
Dag 5: 6 juli

Tijd: van 10h tot 17h 

Kosten:
Particulier tarief: € 750,- excl. BTW
Losse dag: € 175,- excl. BTW
Zakelijk tarief: € 1.125,- excl. BTW
Losse dag: € 245,- excl. BTW
(De kosten zijn inclusief: lunch, koffie, thee en snacks)
Trainers: Ninouk Hehenkamp en Willemijn Botermans

Logo Ninouk

Contact
NINOUK
Email: ninouk@ninouk.nl
Telefoon: 06 19 86 42 83

 

Bezoekadres
Flow Plaza
Zaanenstraat 18 1 hoog
2022 CP Haarlem

Volg mij op social media