Teamcoaching

In hoeverre werkt jouw team ook daadwerkelijk samen als team? Hoe goed jouw medewerkers individueel ook zijn, als ze niet goed samenwerken zullen ze nooit zoveel kunnen bereiken als een goed samenwerkend team.

Steeds meer bedrijven kennen het: er moet meer gepresteerd worden in minder tijd, en vaak moet er ook nog bezuinigd worden. Daarmee wordt er dus veel gevraagd van het team. Vaak wordt echter te weinig tijd besteed aan de kwaliteit van de teamspirit. Thema’s als werkplezier en de mate van ervaren veiligheid en vertrouwen binnen het team zijn echter cruciaal voor een goedlopend bedrijf. Als zaken niet uitgesproken worden, zal dat zich uiten in weerstand, negativiteit (“het heeft toch geen zin”) of roddelen. Mensen gaan op eilandjes zitten, creëren een ‘wij-en-zij-sfeer’, of spreken hun mening niet meer in het openbaar uit maar slechts nog in ‘bilateraaltjes’ bij de koffieautomaat. En dat beïnvloedt niet alleen de sfeer, maar ook de prestaties negatief.

Om zo veel mogelijk te kunnen bereiken, vraagt het dat teams optimaal samenwerken. Een voetbalteam kan uiteraard de 11 beste spelers in het veld zetten, maar zonder goede samenwerking zullen ze geen wedstrijd winnen. Goede onderlinge samenwerking is essentieel en tegelijkertijd een grote uitdaging. Een goed team vormen én behouden vraagt steeds weer onderhoud. Hoe is de dynamiek in jouw team? Hoe zorg je ervoor dat elk teamlid in zijn optimale kracht staat, er wederzijds vertrouwen is en mensen elkaar durven aanspreken? Wat is de rol van de leidinggevende hierin en hoe kan ieder teamlid zijn eigen bijdrage leveren aan het team als geheel?

Tijdens de team-coaching ga je aan de slag om de sfeer in het team te verbeteren en versterken. Ieder team heeft het nodig dat elk lid zich werkelijk welkom voelt in het team, en dat iedereen zowel zijn krachten kan inzetten als zijn kwetsbaarheid kan tonen. Daarnaast vraagt het om te leren hoe je om kunt gaan met mensen grenzen, feedback en ieders behoefte. Waar de teamleden groeien, groeit het hele team.

‘Remember, teamwork begins by building trust.
And the only way to do that is to overcome our need for invulnerability’

Patrick Lencioni

Praktische info:

De duur en inhoud van de trainingen kunnen in overleg worden aangepast. Afhankelijk van de groepsgrootte en het thema van de training geef ik deze trainingen zelf of samen met Annemiek Streng.

Logo Ninouk

Contact
NINOUK
Email: ninouk@ninouk.nl

Email voor zakelijke en/of administratieve vragen: info@ninouk.nl

 

 

Bezoekadres
Flow Plaza
Zaanenstraat 18 1 hoog
2022 CP Haarlem

Volg mij op social media