Truffelceremonie

Datum training

26/04/2024

Tijd training:

12:00

Locatie training:

Anaïta

Compassie, (zelf)liefde, wijsheid en innerlijk weten, voorbij alle gedachtes en je ego, dat is wat we diep van binnen allemaal willen voelen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar een Truffelceremonie kan precies hierbij helpen. Of het nu tijdens de maandelijkse groepsceremonies of in een individuele truffelsessie is: voorbij de angst, voorbij de weerstand, voorbij de leegte, liggen de geschenken van je innerlijke wijsheid op je te wachten.

 

Waarom een truffelceremonie?

Met een Truffelceremonie maak je onder begeleiding en met behulp van de werkzame stof Psilosybine een reis naar binnen om persoonlijke transformatie mogelijk te maken, angsten en trauma’s te helen, je essentie te (her)vinden, en het pad naar heelwording te ondersteunen. De ceremonie heeft daarnaast ook een spiritueel doel, namelijk om contact te maken met je hogere bewustzijn en je onderbewustzijn. Truffels zijn 100% natuurlijk en onschadelijk, terwijl ze een krachtige werking hebben die je kan helpen om nieuwe verbindingen te maken in jezelf. Afgezien van de truffels maken wij ook gebruik van cacao en Rapé, een heilig kruid uit het Amazonegebied. Hierdoor kan je een nog diepere reis maken in jezelf.

 

Waar kan het bij helpen?

• Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording
• Liefde voor jezelf en plezier in het leven her-vinden
• Een diep vertrouwen voelen in het leven zelf
• Verwerken van: trauma, depressie, angsten
• Loslaten van negatieve overtuigingen
• Stress symptomen en gespannenheid
• Spirituele ervaringen
• Levensvraagstukken
• Fysieke klachten
• Rouwverwerking
• Heling
• Onverwerkt verdriet

 

Wat kan je verwachten?

Hoewel dat voor iedereen verschilt en iedere reis uniek is, zijn er een aantal effecten die vaak voorkomen: verwijding van de pupillen, kleurrijke visuals (met open én gesloten ogen), een sterk verhoogd zintuigelijk bewustzijn, nieuwe inzichten en perspectieven, snel veranderende emoties (lachen en huilen), je kunt kijken voorbij je ego en de stemmen in je hoofd, emoties die aan de oppervlakte komen, oude angsten of trauma’s die kunnen worden verwerkt en het ervaren van de connectie met het grotere geheel. De ervaring stelt je in staat verbinding te maken met je onderbewuste, jouw innerlijke wijsheid en het gevoel dat alles met elkaar is verbonden.

 

Waar vindt de ceremonie plaats?

De truffelceremonie vindt plaats bij Anaïta in Haarlem

 

Hoe ziet een ceremonie eruit?

Direct na inschrijving ontvang je van ons een uitgebreide mail met alle voorbereidende informatie en een intakeformulier. Indie we elkaar nog niet kennen, je zelf vragen hebt of als wij bijzonderheden zien op het intakeformulier, zullen we ook nog even telefonisch contact hebben van tevoren.

Samen met een aantal (min. 4 max. 16) andere reisgenoten starten we de dag om 12u. Na het welkom starten we de ceremonie met een openingsoefening en het delen van de intenties. Wij zullen zorgen voor een sfeer waar jij je veilig en prettig in voelt. Een veilige setting is namelijk essentieel om echt naar binnen te (kunnen) gaan.

Voordat je de truffels door middel van een truffelthee gaat drinken, krijg je eerst uitgebreid uitleg over wat je kunt verwachten en doen we ook een paar oefeningen die jou helpen tijdens de ceremonie. Tijdens de reis word je meegenomen door prachtige begeleidende muziek en zijn wij continu aanwezig om de bedding te bieden, zodat jij jouw reis naar binnen kunt maken. Mochten er vragen opkomen in je, mocht je hulp willen ergens bij of ben je aan vechten tegen dingen die je tegenkomt, dan zijn we er voor je.

We begeleiden je om juist te blijven bij wat zich voordoet, waardoor je stap voor stap kunt gaan luisteren naar wat je lijf je wilt vertellen, voorbij angst en ego.
Na afloop van de reis staan er wat gezonde happen voor je klaar.

Ook heb je de tijd om alles even te kunnen laten landen en alles te laten bezinken.
Om 18u komen we weer bij elkaar voor de sharing. Hier kan je delen wat jij hebt ervaren in jouw reis en hoor je ook de verhalen van jouw medereizigers. Rond 20u sluiten we gezamenlijk de ceremonie en nemen we afscheid van elkaar.

Een week na de ceremonie nemen we nog telefonisch contact op met je, om de inzichten te bespreken en kijken we samen hoe jij jouw inzichten kunt integreren in je leven of kunnen we kijken wat een passende volgende stap is voor je.

 

Eigen ervaring

Afgelopen jaren heb ik zelf veel ervaring opgedaan op dit vlak en het heeft me extreem veel gebracht. Trauma’s die ondanks alle trainingen die ik heb gevolgd en gegeven nog steeds in mijn lijf zaten, heb ik hiermee opgelost. Oude angsten zijn erdoor verdwenen. En misschien nog wel het belangrijkst: ik heb ervaren wie ík ben voorbij mijn eigen ego en gedachtes. Ik heb zo de onvoorwaardelijke liefde voor mezelf en de ander kunnen ervaren, evenals een diep vertrouwen dat het leven precies gaat zoals het moet gaan. En precies deze ervaringen heb ik ook gezien bij de mensen die ik (heb) begeleid.

 

Contra-indicaties

Er is een aantal contra-indicaties voor deelnemen aan een truffelceremonie. De combinatie van truffels en antidepressiva (of andere medicijnen met MAO-remmers) gaat niet goed samen. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, andere medicatie gebruikt die niet samen kan met truffels (zoals antibiotica, antidepressiva en medicatie voor ADHD/ADD, maagklachten, hartproblemen of hoge bloeddruk), nu of in het verleden te maken hebt gehad met (aanleg voor) psychoses, schizofrenie of borderline en wanneer je allergisch bent voor schimmels kan je NIET deelnemen aan een truffelceremonie. Gebruik je medicijnen, laat dat dan altijd vooraf weten. Mocht je zelf twijfelen, dan kan je sowieso even contact opnemen met jouw (huis)arts.

 

Meer weten?

Mocht je eerst wat meer willen weten over de werking van Truffels? Kijk dan de Netflix-documentaires How to Change Your Mind. De wetenschappelijke docu laat zien hoe effectief de therapeutische werking van psychedelische middelen (waaronder truffels) kunnen zijn bij de behandeling van trauma’s, angsten, depressies of gewoon in het vergroten van het gevoel liefde, (zelf)vertrouwen en levensgeluk. Het korte filmpje Zeggen alle psychiaters ja tegen psychedelica? van de NOS vat het goed samen.

 

Praktische informatie

Tijd: 12-20uh (met uitloop indien nodig)

Locatie: Anaïta, Hagestraat 13 te Haarlem

Parkeren: bij Anaita is het betaald parkeren aangezien het midden in het centrum van Haarlem ligt, dus goed om te weten. We adviseren ook om niet met de auto te komen ivm jouw eigen veiligheid. Het station is op 10 minuten loopafstand van Anaïta. Wat veel mensen doen is dat ze de nacht van de ceremonie een hotel boeken, zodat ze alles even rustig kunnen verwerken. Vlakbij Anaïta ligt het hostel ‘Hello, I’m Local’. Een zeer gezellig, knus en betaalbaar hotel die we je adviseren.

Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 16 deelnemers per ceremonie.

Voorbereiding: Na je inschrijving sturen we jou de voorbereidende mail en een intakeformulier. Hierdoor weet je precies wat je kunt verwachten en kan je aangeven wat jouw behoefte is en met welke intentie jij de dag in wilt gaan.

 

“Emile en Ninouk creëren een warme, veilige omgeving waarbinnen je een prachtige reis kunt maken in jezelf. Alles wat sluimerde in mij werd helder in een intense en prachtige filmische ervaring. De truffelceremonie heeft mij rust, vertrouwen en vastberadenheid gegeven en daarvoor ben ik de truffeltjes én Marnix en Ninouk ontzettend dankbaar”. (Roderick 40 jr)

 

“Het gaat heel goed met me! Fijn om dat te kunnen zeggen ook, want de laatste weken voor de ceremonie waren beslist geen pretje. Ik heb er geen goede verklaring voor, maar het voelt inderdaad alsof in mijn lichaam een oude dieselmotor na lang stilstaan weer is gaan draaien. Ik ben de dag na de ceremonie de hele dag de natuur in gegaan en heb ook echt tijd genomen om te reflecteren op deze bijzondere ervaring.
Ik begrijp van mijn vrouw dat ze haar eigen vent weer redelijk terug heeft. Ik slaap stukken beter en mijn humeur is 200% verbeterd. Ik heb dus eigenlijk alleen maar een enorm goed gevoel aan deze sessie over gehouden. Nogmaals dank voor deze zeer bijzondere dag en jullie zeer fijne begeleiding daarbij! Dit was precies wat er nodig was! (Willem 49jr)

 

“Wat een bijzondere, rijke ervaring om op reis te gaan met de truffel onder begeleiding van Ninouk en Emile. Ze geven je alle ruimte en nodigen je tegelijkertijd echt uit om je reis en dat wat je daarin in tegenkomt vol aan te kijken. Het is vanuit mijn dagelijkse zelf met geen mogelijkheid te bevatten wat er te ervaren en waar te nemen is met de truffel. Ik heb al meerdere reizen gemaakt en het is zoals ik het beleef zowel mind blowing, als geestverruimend, als heel lijfelijk en aards. Ik vind het elke keer een best grote klus om het medicijn ‘echt’ haar werk te laten doen: om me werkelijk over te geven aan wat de truffel me te vertellen heeft. Mijn mind wil blijkbaar graag de controle houden, dat komt sowieso goed in beeld ;). Maar de inzichten en ervaringen die volgen wanneer ‘ik land’ in mijzelf zijn zuiver, dienend en helend. Mijn hart is open. Ik gun dit alle mensen die het avontuur van de binnen wereld werkelijk aan willen gaan en willen integreren wat het on(der)bewuste je nog te vertellen heeft”. (Marieke 44jr)

 

“Ook al vond ik de reis zelf best heftig, omdat ik zo werd geconfronteerd met alle gedachtes die mij steeds zo belemmeren, deze reis heeft voor mij een keerpunt betekend in mijn leven. De dag na de ceremonie kwam er zo’n rust in mij, die ik niet eerder heb gevoeld en die ik nog steeds bij me draag. Het lukt me om mijn gedachtes niet meer zo serieus te nemen. Wat een verademing is dat! Dank voor de super fijne begeleiding van jullie. Ik voelde me heel veilig in jullie aanwezigheid en voelde dat jullie er voor me waren als ik dat nodig had gehad. De muziek leek wel alsof deze voor mij was gemaakt, ik kon er totaal in opgaan. Dank voor deze prachtige ervaring en ik kom zeker weer terug bij jullie!” (Babette 42jr)

 

“Voor ik de ceremonie begon, was ik bang dat ik heel veel heftige gevoelens zou gaan tegenkomen. Maar het tegendeel was waar! Ik heb zo veel liefde gevoeld, er was zo veel rust en stevigheid in mij en alles leek op zijn plek te vallen. Wat een cadeau dat ik mijn gevoel heb gevolgd en me heb ingeschreven bij jullie voor deze ceremonie. Ik heb me vanaf de eerste minuut welkom gevoeld en het delen van jullie persoonlijke verhalen hielpen mij al direct dat alles er mocht zijn. Dank daarvoor!” (Lisette 32jr)

 

“Inmiddels heb ik 2 ceremonies gevolgd bij jullie. Wat een verschil! De eerste ceremonie ben ik alleen maar boos geweest. Een gevoel wat ik zo goed ken van mezelf. Achteraf was ik dan ook best teleurgesteld in mezelf dat ik er voor mijn gevoel dus niks aan had gehad. Toen jullie aangaven dat alleen het doorvoelen hiervan al helend is, gaf het meer rust en de dagen erna kon ik ook meer en meer rust ervaren in mezelf. Vrij snel heb ik me weer ingeschreven voor een tweede ceremonie, omdat ik het gevoel had dat het nog niet klaar was. Deze ceremonie was zo ongelooflijk fijn! In plaats van boosheid ontstond er een rust, tevredenheid en gevoel van liefde voor mezelf en alles en iedereen om me heen. Super dankbaar ben ik hiervoor. Dank voor het vertrouwen en ook de fijne uitleg die jullie me hebben gegeven door alles toe te staan in mezelf. Ik heb hierdoor echt stappen kunnen maken in mezelf. Ook al weet ik dat ik best nog een weg heb te gaan, ik voel wel dat dit een weg is die mij erg helpt. Én ik kom zeker terug!” (Aafke 46jr)

 

Mocht je liever een individuele truffelsessie willen plannen of samen met je partner, dan kan dat ook. Deze sessie is van 10u-18u en vindt plaats in mijn praktijk bij Flow Plaza. De kosten voor deze dag zijn vanaf 900,- euro (ex btw).

 

Mocht je nog vragen hebben of eerst even willen overleggen, neem dan gerust CONTACT met mij op!

 

Training verlopen
Totaal aantal plaatsen: 16 (7 plekken over)
  • Anaïta
  • Hagestraat 13
  • Haarlem
  • 2011 CT

Details Training

  • 26/04/2024 12:00   -   20:00
Deel deze training
Voeg toe aan kalender