Voluit Leven!

Datum training

14/05/2024

Tijd training:

10:00

Locatie training:

Houtplein 22-2

Voel je ook het verlangen om voluit te kunnen leven? En ken je het gevoel dat je steeds aan het overleven bent in plaats van dat je werkelijk leeft, hoe hard je je best ook doet? Deze training is een diepgaande, ervaringsgerichte training die jou aan den lijve laat ervaren wat jouw overlevingsmechanismen zijn en hoe je deze stap voor stap kan leren loslaten om voluit te gaan leven.

In deze training laten ga je ervaren wie jij nou echt bent, leer je waarin jij jezelf onbewust belemmert en ga je beseffen dat je keuzes hebt in je gedrag, zodat je weer voelt hoe het is om echt te leven.

Deze training is een onderdeel van een cyclus van 5 opeenvolgende (niet los te volgen) 1-daagse trainingen, te weten:

Dag 1: Uit je hoofd in je lijf 

In onze westerse maatschappij zijn we ontzettend goed geworden om ons hoofd te gebruiken. We zitten dagen achter de computer en verrichten veel denkwerk. Maar al dat denken heeft tot gevolg dat we soms vast komen te zitten in ons hoofd. We  raken verwijderd van wat ons gevoel ons eigenlijk zegt; worden als het ware ‘wandelende hoofden’. En hoewel dat in ons werk soms best nuttig kan zijn, hangt hier echter ook een prijskaartje aan. Want door niet te voelen, leef je eigenlijk maar half. En dat heeft gevolgen voor je relaties, je werk en de mate van plezier die jij kunt ervaren. Om echt te voelen dat je leeft, vraagt het om weer in contact te komen met je lijf, want dat is waar je gevoel wordt opgeslagen. Tijdens deze dag maak je letterlijk de reis van je hoofd naar je lijf. Je leert je weer bewust te worden van de signalen, neigingen en emoties die in jouw lijf aanwezig zijn en hoe je daar goed mee om kunt gaan.

Dag 2: Nestgeuren

In ons leven hebben we al jong gedragspatronen geleerd die zó zijn ingesleten dat ze onbewust zijn geworden. We noemen dit het levensscript. Eenmaal volwassen houden we deze patronen in stand: we vertonen steeds hetzelfde gedrag en dat leidt tot telkens dezelfde soort ervaringen. Vrijwel iedereen komt op een gegeven moment tot het besef dat bepaalde ongewenste situaties zich steeds maar herhalen in hun leven. En ook al wil je het anders, toch verval je steeds weer in diezelfde oude patronen. Door bewustwording hiervan kun je ze veranderen, en kan je jouw script als het ware  ‘herschrijven’ naar hoe jij het werkelijk wilt.

Dag 3: Maskers

Iedereen draagt in het dagelijks leven één of meerdere maskers om onze werkelijke gevoelens te maskeren. Heel vaak zijn we ons hier niet eens van bewust. Het masker is het gezicht waarmee we ons naar de buitenwereld tonen. Vaak heeft het ons veel gebracht en we zijn ons ermee gaan associëren. Wij zijn gaan geloven  dat ‘we nou eenmaal zo zijn’. Hoewel een masker weliswaar vertrouwd en veilig voelt, zorgt ditzelfde masker er ook voor dat je jezelf niet helemaal laat zien. Zelfs niet aan jezelf. Het kan dan ook heel veel energie kosten om het masker in stand te houden: je moet iedereen continue overtuigen van wie je ‘bent’. Maar het masker is slechts één kant van de medaille. De andere kant is wie jij in werkelijkheid – in essentie – bent. Tijdens deze training leer je welke maskers er allemaal zijn. Je leert wat hun kwaliteiten, vaardigheden en taken in het leven zijn en welke specifieke levensthema’s spelen rondom de verschillende maskers.  En je wordt je bewust van het masker dat jij draagt. Je gaat ervaren wat je verhult, en hoe je hieruit kunt stappen. Hoe jij je masker kunt afzetten en vertrouwd kunt raken met wie je ten diepste bent.

Dag 4: De kracht van je schaduw

Ken je het gevoel dat je bezig bent om bepaalde eigenschappen of gevoelens van jezelf weg te stoppen, te onderdrukken of je ertegen te verzetten? Dan ben je niet alleen. In íeder mens zit namelijk een schaduwkant verborgen. Je schaduwkant zijn die delen van je persoonlijkheid waar je moeite mee hebt, of die je niet wil laten zien. Niet aan de buitenwereld, en vaak niet eens aan jezelf. Delen als schuld, angst, haat, paniek, razernij en kwetsbaarheid, om er maar een paar te noemen. Hoe meer je je schaduwzijde onderdrukt, hoe meer deze kant het licht zal zoeken. Wegstoppen zal je dan ook negatief beïnvloeden in jouw leven, wat bovendien ook heel veel energie kost. Maar onze schaduw heeft ook een verborgen potentie. Het is een bron van kracht, energie en autonomie. Tijdens deze training leer je in contact te komen met je schaduwzijde, zodat je deze (tot nu toe) destructieve kant kan transformeren tot kracht, resulterend in werkelijke autonomie en afgrenzing met een open hart.

Dag 5: Leven vanuit volle potentie

Wie ben jij als jij jezelf vol zou laten zien? Wat maak jij mogelijk wanneer je verantwoordelijkheid gaat nemen voor je eigen leven en gaat neerzetten wat voor jou belangrijk is? Om je echte potentie te leven, vraagt het om echt je eigen plek in te nemen; je laat jezelf helemaal zien in wie je echt bent en wat je wilt en je gaat voor datgene waar jij echt voor wilt gaan. Tijdens deze dag gaan we aan de slag het doorbreken van blokkades die jou belemmeren om je volle potentie te leven.

Data najaar 2024:

  • 29 oktober
  • 12 november
  • 26 november
  • 10 december
  • 17 december

(Mocht je een dag of twee dagen onverhoopt niet kunnen, dan kan je deze dagen de volgende training inhalen.)

Prijzen zijn incl. BTW en inclusief eten en drinken.

Training verlopen
Totaal aantal plaatsen: 14

Trainer(s): Ninouk Hehenkamp

  • Houtplein 22-2
  • Haarlem

Details Training

  • 14/05/2024 10:00   -   09/07/2024 17:00
Deel deze training
Voeg toe aan kalender